İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan ve geçtiğimiz Şubat ayında açılan Evlilik Okulu 112 çifti mezun etti.
Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki okulda evlenecek çiftlere iletişim, hukuk ve sağlık konularında eğitim veriliyor. Mutlu ve devamlı bir evlilik için okulun çok önemli olduğunu söyleyen yetkililer, “Evlilik Okulu’na devam eden adayların nikahlarını İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan kıyıyor. Amacımız okul sayesinde boşanmaların da önüne geçmektir. Evlilik okuluna sadece evlenecek çiftler değil, halen evli olan çiftler de gelebilir. Sağlıklı bir toplumun yapı taşı mutlu bireyler ve mutlu evliliklerdir. Mutlu evliliklerden ise mutlu ve hayat beklentisi yüksek çocuklar çıkar düşüncesiyle hayata geçirilen Evlilik Okulu, evlilik öncesi dönemde çiftlere rehberlik ederek evlilik hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor” dediler.
Okula giden evlenecek çiftler, verilen eğitimlerden memnun kaldıklarını belirterek, “Neşe içinde geçen eğitimler sayesinde birbirimizin artı ve eksi yönlerini tanıma imkanı buluyoruz. Evlenecek bütün çiftleri okula bekliyoruz. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.