Kartepe Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 562. yıldönümü nedeniyle Seka Kamp Alanı’nda “Fetih Şöleni ve Unutulmuş Değerler Festivali” düzenledi.
İstanbul’un Fethi’nin 562. Yıldönümü nedeniyle 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Seka Kamp Alanı’nda düzenlenen “Fetih Şöleni ve Unutulmuş Değerler Festivali”nin ilk günü ilçe halkının da ilgi gösterdiği zengin ve renkli program eşliğinde coşkuyla gerçekleşti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Ak Parti Kocaeli Milletvekili adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Halit Çokan, Müge Olşen başta olmak üzere il ve ilçe protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği festivalde geçmişten günümüze unutulan değerler alanda kurulan çadırlar ve standlarda gün yüzüne çıkartıldı.
Kartepe Belediyesi öncülüğünde 562. Yılında Fetih Şöleni ve Unutulmuş Değerler Festivali adı altında Kocaeli geneline hitap eden festivalin ilk gününde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Toplumun her kesimine hitap eden yatırımlar yapıyoruz. Bin 650 ilkokul 5. sınıf öğrencisi çocuğu bisikletle buluşturduk. Mahalle konakları ve Kadın Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nde sona geldik, KARMEK kurslarımızdan 2 bin 650 hanım kardeşimiz faydalandı. Emekevler’de açtığımız ve örnek teşkil eden Kadın Spor Medrkezi’ni diğer mahallelerde kuracağız. İstasyon mahallesinde Külliye ve Meydan projesini yanında kültür merkezleri ve emekli evleri de ilçemize değer katacak projelerimiz arasında” dedi.
“Şimdi Kartepe Zamanı” diyerek başlattıkları çalışmalarla Kartepe’yi bir baştan diğer başa inci gibi hizmetlerle işlediklerini belirten Başkan Üzülmez, İstanbul’un Fethi’nin 562’inci yıldönümünü gurur ile kutladıklarını da kaydetti. Başkan Üzülmez, “Allah’ın lütfuyla bu büyük bir onuru bizlere yaşatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u Fethi’nin 562. Yılını kutluyoruz. Milletçe bu fetihleri anarak ruh kökümüzü, aslımızı, özümüzü tanımamız, yeni büyük fetihlerin şahlanışını yapabilmemiz için bu eşsiz olaylarını hep beraber coşkuyla yaşayarak, aşkımızı, şevkimizi, heyecanımızı artırmak insanlığa hizmet için yapılacak çalışmaların en başında gelecektir. Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz bu festivalimiz bundan sonra her yıl yapılacaktır. İnanıyorum ki bu festival ilimizde ve bölgemizde bir çok yere örnek olacaktır” dedi.
Festivale katılan konuklar kamp alanında kurulan çadır ve standlarda yer alan İstanbul’un Fethi konulu resim sergisini ilgiyle gezdiler. Kartepe Belediyesi’nin Çocuk Mehteran Takımı, Minik Eller Ritm Grubu, Halk Oyunu Ekiplerinin gösterileri yanı sıra Meddah, Orta Oyunu, Hacivat Karagöz, kukla ve sihirbaz gösterileri, aşık atışmaları, Matrak oyunu, ok atış gösterisi, Nebi Dans Sahne Sanatları topluluğunun Zeybek ve Kafkas dans gösterileri, Karadeniz Dans gösterileri de katılımcılardan beğeni topladı. Kutlamalarda çuval, yumurta, ip ve yoğurt yarışları gibi geçmiş zaman oyunları da hatırlatılandı.
Her kesime hitap eden programın ilk gün finali ise Karadenizli ses sanatçısı Cimilli İbo konseri ile yapıldı. Kartepe’nin eşsiz doğal güzelliklerinde birbirinden değerli sanatçı, oyunlar, yarışmalar, etkinliklerle dopdolu program eşliğinde süren festival iki günde tamamlandı.