Kocaeli Barosu’nu ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bir ülkede hukuk sistemi ne kadar etkin işlerse, o ülkenin yatırım ekosistemi de o kadar güçlenir” dedi.
Baro Başkanı Sertif Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Baro Başkanının makamına geçerek bir süre sohbet ettiler. Ziyarette konuşan Işık, “Bir ülkede hukuk sistemi ne kadar etkin işlerse o ülkenin yatırım ekosistemi de o kadar güçlenir” dedi.
Işık, “Baro, Kocaeli açısından son derece önemli bir meslek örgütüdür. Kocaeli’nde her yıl artan bir üye yapısıyla gittikçe güçlenen bir sivil toplum örgütüdür. Bizim şu anki Adalet Sarayımızın fiziken yetersiz olduğunu mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini 2007 yılında o dönemdeki baro başkanı arkadaşımızla değerlendirmiştik. Kısa sürede oraya ek binayı yapıp, 2023 vizyonumuzda Kocaeli’ye yeni bir Adalet Sarayı kazandırmak arzusundayız. Kocaeli’deki Adalet Sarayı problemlerini ortadan kaldıracağız. Benim Bakanlığımın hukukla temel bir ilişkisi var. Bir ülkede hukuk sistemi ne kadar etkin işlerse o ülkenin yatırım ekosistemi de o kadar güçlenir. Bu açıdan hukukun adil, etkin, tarafsız ve hızlı işlemesi ülkenin en önemli önceliğidir. Hukukun yara aldığı bir ülkenin kendisini toparlaması mümkün değildir” ifadelerin kullandı.