Gebze Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısını yöneten Başkan Köşker meclisi, Yavuz Selim ve Hürriyet’te 2B arazilerinin Milli Emlak’tan belediyeye devrine ilişkin belgenin tapuya verildiğini, sorunun hak mahrumiyeti yaşanmadan çözüleceğini söyledi
Gebze Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı dün, kent meydanında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yönettiği Haziran ayı meclis toplantısında gündemde bulunan 11 madde görüşülerek karara bağlandı.
Gebze Belediyesi ile Tataristan’ın Tyulyaçi Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü kurulmasına ilişkin Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün talebinin oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda Başkan Köşker, belediye meclis üyelerinin sorularını da cevaplayarak Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerinden bulunan 2B arazilerinin tapu sorunun çözümüne ilişkin gelinen aşama hakkında meclise bilgi verdi.
Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden alınan arazilerin Gebze Belediyesi’ne devrine ilişkin ilgili belgelerin tapu müdürlüğüne verildiğini belirten Başkan Köşker, “Çalışmalarımız ve çabalarımız sonuç verdi. Arazilerin Gebze Belediyesi uhdesine devriyle alakalı belgeleri aldık ve tapu müdürümüze teslim ettik. 2 aylık çalışmanın sonunda vatandaşlarımızın hak mahrumiyeti yaşamadan sorunun tamamen ortadan kalması için süreç işliyor. Vatandaşlarımıza, bölgemize ve Gebze’mize hayırlı uğurlu olsun. Bu meclisimiz bunu çalışarak hep birlikte başardı. Siz değerli meclis üyelerimize katkılarından ötürü de teşekkür ediyorum. Şimdiki aşama, planlama aşaması olacak. Yavuz Selim ve Hürriyet’te 1/1000’lik planları yaparak bölgeye altyapı başta olmak üzere tüm hizmetleri hızla getirmeyi hedefliyoruz. Planları yaparken bölge sakini hemşerilerimizle istişare ederek hareket edeceğiz” dedi.
Gebze Belediyesi Temmuz ayı meclisi 1 Temmuz Çarşamba saat 16.00’da yapılacak.