Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişim çağındaki beslenme alışkanlıklarına yönelik düzenlediği eğitimler veriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen sağlıklı beslenme eğitim seminerleri devam ediyor. Bu seminerlere Kartepe, Körfez Kur’an kurslarından bin 275 ve Derince ve Gölcük ortaokullarından bin 927 olmak üzere 3 bin 202 kişi katıldı. Eğitimler kapsamında obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi ve beslenme konusunda bilgiler verildi. Katılımcılara konu ile ilgili kitapçık ve broşürler dağıtıldı.
Eğitimler sırasında büyüme çağına gelen çocukların yeme alışkanlıklarında anne babayı örnek aldığını belirten eğitmenler anne babanın iyi örnekler ile çocuğun beslenmesine yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi. Büyüme çağına gelen çocukların gazlı içecekler ve fastfood beslenmeye yönlendirilmemesi gerektiğini belirten eğitmenler, çocukların evde yapılabilecek yoğurt, meyve suyu, komposto, mevsim meyveleri ve ev yapımı besin kaynaklarına yönlendirilmeleri ve öğün atlamadan düzenli olarak beslenmelerinin önemine değindi. Eğitmenler özellikle kahvaltı alışkanlığının kazanılmasının çocuklar üzerindeki etkisine vurgu yaptı.
Beslenme ile ilgili konularda eğitim almak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunan yetkililer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurulması gerektiğini belirti. Başvurular Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası içerisinde yer alan Çözüm Masası ile 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezi aracılığı ile eğitim taleplerin iletilebileceği belirtildi.