Gebze Belediyesi GESMEK Barış mahallesi kurs merkezinin yılsonu sergisi, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katılımıyla açıldı.
Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları yılsonu sergilerine bir yenisini ekledi. Barış mahallesindeki GESMEK kurs merkezinin yılsonu sergisi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, Başkan Köşker’in eşi Ragibe Hanım ve çok sayıda davetli katıldı.
Serginin açılışında kısa bir açılış konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “GESMEK’te eğitim gören kursiyer sayımız 7 bini buldu ve bu sayı gün geçtikçe artıyor. Önceliklere sizlere çok teşekkür ediyorum. GESMEK kurslarını olan bu talep bizleri oldukça mutlu ediyor. Her zaman söylüyorum sadece bir meslek edindirme kursu değil, insanın kendini her alanda geliştirdiği sosyal deneyimler edindiği bir kurum GESMEK. GESMEK kursiyerlerimizin ürünlerini satışlarını yapabilecekleri satış noktaları da oluşturduk bu anlamda aile ekonomilerine de katkı sağlaya bilecekler” ifadelerini kullandı.
Başkan Köşker’in selamlama konuşmasının ardından hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında GESMEK kurslarının bir aile ortamı olduğunu ve bu kurslara gelenlerin mutlu bir şekilde ayrıldıklarına değindi. Başkan Karaosmanoğlu, “Her birimizin özel yetenekleri kabiliyetleri var. Fakat bazı nedenlerle biz bu yeteneklerimiz fark edemeye biliyoruz. GESMEK kursları aslında insanın kendisini tanıdığı yeteneklerini keşfettikleri kurumlar” dedi .
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyelerinin eğitimci personele taktir belgesi takdim edildi. Sertifikaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezdi. GESMEK kursiyerlerinin 8 aylık emeklerinin ürünleri katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.