Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, altyapı ve teknolojideki örnek proje ve uygulamalarını, yapılandırılmasını sürdüren Trabzon ve Van Büyükşehir Belediyelerinin Su ve Kanalizasyon İdareleri’ne paylaştı.
2004 yılından beri İl genelinde hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, yaptığı altyapı yatırımları ile içmesuyu kayıp ve kaçağını yüzde 26’ya düşürerek atıksu arıtma oranını da yüzde 99’a çıkardı. Uyguladığı birçok teknolojik yenilik ve projelerle abonelerine modern ve çağdaş işletmecilik sunan Kurum, bilgi ve tecrübelerini yeni kurulan ve yapılanmalarını sürdüren büyükşehir belediyelerinin su ve kanalizasyon idarelerine paylaşıyor.
İSU Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu’na katılan TİSKİ ve VASKİ’ nin üst yöneticileri, idareci ve teknik ekiplerini İSU Genel Müdürlüğü’nün uygulama ve teknoloji projeleri ile işletmecilikte uyguladığı yenilikler için İzmit’te gönderdi.
Konuk ekiplere, içmesuyu ve atıksuların elektronik ortamda takip ve müdahalesinin yapıldığı SCADA Merkezleri, 7 gün 24 saat hizmet veren arıza ihbar servisi Alo 185 Merkezi’ne yansıyan arızaların anında müdahale edildiği Mobil İş Emri, bütün altyapının sayısal ortama alındığı Altyapı Bilgi Sistemi (İKABİS), yüksek tüketimli abonelerin su tüketimlerinin uzaktan takibinin yapıldığı Yüksek Tüketim Projesi, bütün yazışmaların elektronik ortamda yapılarak imzalandığı e-imza, uzaktan okuma sayaçları, tahsilat kioskları, geri kazanım suyu gibi projeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca, kayıp kaçağın azaltılmasında uygulanan basınç yönetimi, optimizasyon yanı sıra abone, arıtma tesislerinin işletilmesi gibi uygulamalarda anlatıldı.
TİSKİ ekibi bir gün VASKİ ise 4 gün boyunca kurumun yatırımları ve teknoloji projeleri ile işletmecilikte uygulamalarını yerinde inceledi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, VASKİ yöneticileri ile teknik personeli makamında ağırladı. Van ve Erciş’te yaşanan depremde İSU Genel Müdürlüğü olarak altyapı için Erciş’e teknik ekipler gönderdiklerini hatırlatan Genel Müdür İlhan Bayram, ekiplerin yaptığı çalışmalar ile içmesuyu şebekesini çalışacak hale getirdiklerini ve klor sistemi kurduklarını söyledi. Kendisinin de Van ve Erciş’i deprem sonrası görme imkanı bulduğunu aktaran Bayram, hiçbir ayrım yapmadan tecrübelerini paylaştıklarını dile getirdi.
İSU Genel Müdürlüğü’nün altyapı ve işletmecilikte başarılarını yerinde görmenin heyecanını yaşadıklarını belirten VASKİ Erciş Şube Müdürü H.İbrahim Akçura, verdikleri destekten dolayı Genel Müdür İlhan Bayram’a teşekkür etti.