İzmit Belediyesi tarafından mahalle statüsüne alınan köylerde yapılan köy konaklarının açılışları yapıldı.
İzmit Belediyesi tarafından Çubuklu Osmaniye ile Gökçeören köylerinde yapımı tamamlanan köy konakları düzenlenen törenlerle hizmete açıldı. Açılış törenlerine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Çubuklu Osmaniye Muhtarı Kadir Gürkan, Gökçeören Muhtarı Mehmet Ali Kaya, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bayram havasında gerçekleşen açılışlar sırasında Çubuklu Osmaniye Ortaokulu 1. sınıfında okuyan 23 öğrenciye İzmit Belediye Başkanı Doğan tarafından bisikletler hediye edildi. Açılışlarda konuşan Başkan Doğan, “Köylerimizi sevdiğimizi her zaman söylüyoruz. Ben de bir köylü çocuğuyum. Yaklaşık bir yıl önce İzmit’in bütün köylerinin sorumluluğu belediyemize geçti. Eskiden sadece Büyükşehir’den hizmet alıyordunuz şimdi ise hem Büyükşehir’den hem de İzmit Belediyesi’nden. Bu aslında çift yönden hizmet açısından büyük avantaj. Bütün köylerimizi tek tek dolaşıp sorunları tespit ettik. Ardından da kolları sıvadık. Köylerimizin sorunları için adeta seferber olduk. Şehir konforunda köylerimiz olsun istiyoruz. Köylerimizi kalkındırırken köy havasının da kaybolmasını istemiyoruz. İzmit’in mahallelerinde çok sayıda konak yaptık. Bu konaklardan neden köylerimizde de olmasın dedik ve ilk etapta Çubuklu Osmaniye ile Gökçeören’e bu konaklardan kazandırdık. Sırada en az 10 tane daha köy konağı var. Bu konudaki proje çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizdeki çeşmeleri yeniliyoruz. Camilerimizin ihtiyacını gideriyor, türbeleri onarıyor, parklar yapıyoruz, temizlik hizmeti veriyoruz. Yaptığımız her işin kaliteli olmasına ayrı bir önem veriyoruz. Bir koldan Büyükşehir’imiz bir taraftan da İzmit Belediyesi olarak bizler köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim köylümüz, bizim insanımız konaklara layıktır. Halkımızın en güzelini hak ettiğine inanıyoruz” dedi.
Yaklaşık 120 bin TL’ye mal olan 200 metrekare inşaat alanına sahip 2 katlı Çubuklu Osmaniye köy konağında köy odası, muhtar odası, servis alanı, çok amaçlı salon bulunuyor. 3 katlı Gökçeören köy konağında da muhtar odası, çok amaçlı salon, köy odası, depo, baya bayan tuvaletler ve servis alanları yer alıyor.