İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Akçakoca mahallesindeki “Tarihi Koridoru” projesinde incelemelerde bulundu. Doğan’a incelemeleri sırasında daire müdürleri ve belediyenin teknik personeli eşlik etti.
Tarih Koridoru projesinin 2. etabını oluşturan Kapanca Sokak ve Akçakoca meydanının bağlantı yolu olan Sırrı Paşa caddesi sokak sağlamlaştırma projesini yerinde inceleyen Başkan Doğan, projenin son durumu hakkında teknik ekibinden bilgi aldı. İnceleme esnasında Tarihi Koridoru Projesinin İzmit Belediyesi’nin en prestijli projelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, “Akçakoca Mahallesi Kapanca Sokak’ta devam eden çalışmaları yakından takip ediyorum. Bu sokak 19. yüzyılın sivil mimarlık örneklerini bünyesinde barındırıyor. Osmanlı’nın son izlerini koruyan kentimizdeki en önemli sokaklardan biri olan bu sokağımıza yaptığımız çalışmalarla tarihimize sahip çıkıyoruz. Bu işler kolay olmuyor. Kapanca Sokak’ta henüz işimiz bitmedi” dedi.
Doğan, proje kapsamında onlarca cami, hamam, konak başta olmak üzere birçok tarihi değerin restore edildiğini ve edilmekte olduğunu da belirterek, “Tarih Koridoru Projesi kapsamında Kapanca Sokak’ta birçok binanın istimlâk çalışmalarının yapılıp onarımları tamamlanan binalarımızı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bir taraftan da yeni restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kapanca Sokak sağlıklaştırma projesi tamamlandığında sokağın tarihi dokusu ön plana çıkacak. Hedefimiz şehrimizde Safranbolu’yu aratmayacak turizm ilgisi oluşturmak” şeklinde konuştu.
Yapılan restorasyonların ardından tarihi yapıları şehir turizminin ve vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Doğan, “Restorasyon çalışmalarını tamamladığımız binalarımızı insanlarımızın hizmetine sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız bu çalışmalarla turizm şehri İzmit’in, yeni İzmit’in inşasına devam ediyoruz” dedi.