Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünün faal izcileri, bu kez Aytepe’de-5 derece soğuğa rağmen kamp gerçekleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor İzcilik Branşı Obabaşı ve Ekip başılar eğitim kampında bir araya geldi. Kampa Kağıtspor İzcilik branşı eğitimci liderlerinden Ramazan Akkuş, İsmail Önder Samur, Ertan Silan, Mustafa Kanıbol ve Mustafa Özkar faaliyet gösteren izci ünitelerinden oba ve ekip başları katıldı. Aytepe’de gerçekleşen kampın ilk akşamı izcilere kariyer planlaması eğitimi verildi. Verilen eğitim kapsamında izcilere iş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, yabancı dil öğrenmenin önemi ve sosyal medyanın hayatımızdaki yeri konuları anlatıldı.
Kampa katılan oba ve ekip başları kamp boyunca kar üzerinde ateş yakma, çadır kurma, değerler eğitimi, aidiyet eğitimi ve ileri düzey kampçılık eğitimi aldı. İzciler verilen teorik eğitimleri arazide pratiğe dökerek tecrübe kazandı. İzciler geceyi -5 derece soğukta arazide kurdukları çadırlarda geçirdi. Kamp boyunca oba ve ekip başlarına nasıl daha iyi birer oba ve ekip başı olunması gerektiği hakkında eğitimler verildi.
Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılında düzenlenen Kamp ateşi programına Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel, Gençlik Hizmetleri şube Müdürü Zafer Sevil, Kağıtspor Yönetim Kurulu Üyeleri Yasin Özlü, Ömer Bahadır Özyılmaz ve Fatih Karaaslan’da katıldı. Kulüp Başkanı Yücel, “İzcilik ekip sistemi koordinasyon ve disiplinin sağlanmasında katkı sağlar. Obabaşı ekibini koordine ederek birlikte tek vücut halinde hareket etmelerini sağlar. Geleceğin liderleri olan oba ve ekip başlarına başarılar diliyoruz”dedi.