Çorum’da 1-6 Mayıs tarihleri arasında yapılan Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu satranççılar damgasını vurdu.
Kocaeli Büyükşehir Kağıtsporlu satranççılar, Çorum’da yapılan Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Liginde bir şampiyonluk birde ikincilik aldı. Kocaeli’nde yapılan Çocuk ve Yıldız liginde dereceye giren sporcuların katıldığı şampiyonada Kocaeli’nde satranç başarı yakalayan Can Baylav, yine zirvede yer aldı. Çocuk takımında birinci masada yarışan Can Baylav, sekiz turda, sekiz galibiyet alarak yenilgisiz şekilde şampiyon oldu. Yıldızlar takımında birinci masada yarışan Efe Mert Kılıç, sekiz turda altı galibiyet alarak ikinci oldu.
Müsabakalarda elde edilen derecelerle ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel, “2013 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla başlattığımız, “Doğru Hamlede buluşalım meyvesini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda meyvelerini almaya başladık. Yılın Proje ödülüne layık görülen “Doğru Hamlede buluşalım” büyüdükçe, başarılar arttıkça bizlerde çok mutlu oluyoruz. Dereceye giren, yarışmalara katılan sporcularımızı, antrenörlerimizi, sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum. Daha çok çalışacağız. Hedeflerimiz büyük. Türkiye’nin Satrançta marka kulübü olmak için mücadele vereceğiz” dedi.