Kandıra KO-MEK ve Hayme Ana Bilgi Evi binası hizmete girdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kandıra Hayme Ana Bilgi Evi ve Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi Binası hizmete açıldı. Bin 260 metrekare kullanım alanına sahip binanın bir bölümünde KO-MEK kursiyerleri, diğer bölümünde ise öğrenciler eğitim alacak. Eğitime her geçen gün katkı sağlamaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi ve Hayme Ana Bilgi Evi açılışını gerçekleştirdi. Aynı zamanda Kandıra İlçe Sergi açılışının da yapıldığı programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, milletvekili adayları, kurs yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler, bilgi evi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Program Dr Fevzi Özgönül’ün “Obezitenin Sebepleri ve Obezite ile Savaş” başlıklı konuşması ile başladı. KO-MEK Sağlıklı Mutfaklar Projesi kapsamında konuşan Fevzi Özgönül fazla kilolardan kurtulmanın kaliteli beslenme ile mümkün olabileceğini söyledi ve vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
Program Karagöz ve Hacivat gösterisi ile devam etti. Daha sonra Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi öğrencisi İlyas Talha Furuncu Sakarya Türküsü adlı şiiri okudu. Kocaeli KO-MEK kursiyerleri adına konuşma yapan Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi İbrahim Abdi iki yıl önce Samsun’dan eğitim için Kocaeli’ ye geldiğini ifade ederek: “Arkadaşlarımın tavsiyesi ile KO-MEK Bilgisayar Kursuna başladım. Daha sonra İş ve Sosyal Hayatta İletişim, Diksiyon ve İngilizce kurslarına geldim. KO-MEK kurslarıyla bilgime bilgi katma fırsatı buldum” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise KO-MEK ve Bilgi Evi başta olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra ilçesine yapmış olduğu hizmetlere değindi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Belediyesi olarak uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Köken, “Eğitim insan hayatının her aşamasında devam etmektedir. Herkesin sürekli yeni bir şeyler öğrenmesi ve kendisini geliştirmesi için çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda kurslara katılan kursiyerlerimiz el emeklerini sergiliyorlar” dedi.
Açılışta bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu, “Güzel insanlar güzel şeylere layıktır. Çocuklar en güzel hizmetlere layıktır. Çocuklarımızın yetişmesine önem veriyoruz. Çocuklara tablet dağıtıyoruz. Çocuklarımız dünya çocuklarının önüne geçecek. Sevgimizi sadece sözlerle değil, hizmetimizle göstermemiz gerekiyor. Halkımıza değer veriyoruz. Belediyeler insan içindir. Laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz. Bizim köylerimiz Avrupa köylerinden daha güzel olacak. KO-MEK kurslarıyla gencimiz yaşlımız kendini geliştiriyor. Öğrenmenin yaşı yok” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından evlenecek olan bir kursiyere KO-MEK bohçası verildi. Şiir okuyan bilgi evi öğrencisi de Başkan Karaosmanoğlu’na çiçek takdim etti. Kurdele kesiminin ardında protokol sergi stantlarını ve bilgi evini gezdi. Kandıra Çarşı Mahallesi Orman Caddesi’nde, Otogar karşısında hizmete açılan KO-MEK Kurs Merkezi binasında dersliklerin yanı sıra internet, data, akıllı tahta, projeksiyon, kamera sistemi, hırsız alarm sistemi de yer alıyor. Kandıra Hayme Bilgi Evi’nde ise 3 adet derslik, 1 bilişim sınıfı, 1 satranç sınıfı, toplamda 7 bine yakın kitap bulunan bir öğrenci ve bir veli kütüphanesiyle birlikte 2 adet de mescit bulunuyor. Hayme Ana Bilgi Evi ile birlikte Kocaeli genelindeki bilgi evlerinin sayısı 14’e ulaştı.