Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Minibüsçüler Odası üyeleriyle buluştu.
Darıca Minibüsçüler Odası’nın yönetimi ve üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Büyükşehir Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar ile bir araya geldiler. Sabah kahvaltısıyla başlayan toplantıda, sektörün son durumu ve Darıca’daki ulaşımın kalitesi konuşuldu. Başkan Karaosmanoğlu toplantıda, “Daha kaliteli ulaşım hizmeti için beraber çalışacağız. Halkımızın ulaşımda sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir hizmet alması en önemli hedefimizdir” dedi.
Toplantıda söz alan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise da, “2004’ten itibaren esnafımızla uyum içerisinde olduk. Halkımızın sağlıklı ulaşım hizmeti alması için tüm paydaşlarımızla istişare ediyoruz. Sizlerden özellikle engelli kardeşlerimizin taşınmasında daha dikkatli olunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
Karabacak’ın ardından konuşan Başkan Karaosmanoğlu ise, “Biz esnafız, esnafımız da bizdir. Her zaman sizleri ön planda tutuyoruz. Devlet, idare edenler ve yöneticiler hiçbir zaman esnafının zarar etmesini istemez. Esnafımız kazansın istiyoruz ve bunu önemsiyoruz. Ancak, vatandaşımızın kaliteli ulaşım noktasında taleplerini de çok önemli görüyoruz. Bu konuda problem yaşanmasını hiçbir zaman arzu etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Karaosmanoğlu Darıcalı minibüsçülerle yaptığı toplantının devamında, “İnsanımızın büyük bir çoğunluğu anlayışlıdır. Unutmayın ki müşterileriniz velinimetiniz ve önceliğinizdir. Vatandaşımıza güler yüzlü davranılması, halkımıza pozitif bir enerji verir. Şoför kardeşlerimizin bu konuya dikkat etmesini istiyorum. Oda olarak bu konu üzerinde durulması iyi olacaktır” dedi.
Türkiye’deki barış ortamının devam etmesi ve özgürlüklerin gelişmesinin öneminden de bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Hükumet ve idari yapıdaki iyileşme ülkemizin büyümesine katkı sağladı. Şunu unutmamak gerekir ki, halkımıza iyi hizmet yaptığınız sürece, müşteri memnuniyeti olduğu sürece takdirde kazanacağınız gibi eksiklikleriniz de olmaz. Bunun yanı sıra şoför kardeşlerimizin çalışma saatlerini de düzenleyin. Fazla mesai yaptırmayın ve zorlamayın. Her insanın bir kapasitesi vardır. Çalışanınızın sağlığını da düşünerek faaliyetlerinizi sürdürün” diyerek sözlerini tamamladı.