Kartepe Belediyesi, çocukları sağlıklı bir hayat ve sosyal bir yaşama teşvik etmek için çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımına özendirmek amacıyla ilkokul 5. Sınıf öğrencilerine bisiklet hediye edecek.
Her yaştan insana hizmet hedefiyle hayata geçirdiği projelerle toplumun takdirini toplayan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçedeki 5. Sınıf öğrencilerine de bisiklet hediye edecek. İlçede sağlıklı bireyler yetişmesi amacıyla bin 650 çocuğu bisiklet ile buluşturacaklarını dile getiren Başkan Üzülmez, “İlçe içinde ulaşımı rahatlatmak amacıyla trafik karmaşası ve gürültüsünden uzaklaştırmak ve geleceğin teminatı çocukların bisiklet kullanımı ile fiziksel aktivitelerini arttırarak daha sağlıklı yaşam koşulları sunmak adına ilkokul 5. Sınıf öğrencilerimize bisiklet dağıtacağız. Bugünün çocukları yarının büyüklerine yönelik sağladığımız olanaklardan bir yenisi olan bisikletler için ilçemizde yaptığımız bisiklet yolları ve akıllı bisiklet istasyonları ile miniklerimizin ilçemizi gezerek daha iyi tanımlarına da imkan sağlamış olacağız. Şimdiden çocuklarımıza dağıtacağımız bisikletlerinin hayırlı olmasını dilerken kasksız kullanmamalarını da hatırlatmak isterim” dedi.
Okullar tatil olmadan önce bisikletlerine kavuşacak olan Kartepeli bin 650 öğrenci, heyecanla bisikletlerini teslim alacakları günü bekliyor. 22 Mayıs Cuma günü başlayacak dağıtım töreninde, saat 10.00’da Dürdane Özdilek Ortaokulu, 11.30’da Kubilay Ortaokulu, 14.30’da da Sarımeşe Şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu’nda yapılacak törenle, öğrenciler bisikletlerine kavuşacaklar.