Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısında 7 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
Kartepe Belediye Meclisinin Haziran ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Nilay Merttürk, İsmail Akbaş, Caner Akçil ve Nezih Yılmaz dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kartepe Belediye Meclis toplantısında Başkan Üzülmez, 7 Haziran Genel Seçimlerinin yüksek katılım ve sağlıklı bir şekilde olmasını temenni etti. Haziran ayında başlayacak ramazan ayının da mübarek olması dileğinde bulunan Başkan Üzülmez’in açılış konuşmasının ardından bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi. Toplantıda rapor maddelerini ilgili komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul eden meclis üyeleri teklif yazılarını tek tek görüştü.
Çöp ihalesinin sürecini yakından takip ettiğini belirten Başkan Üzülmez, CHP Grubu’nun Çöp Toplama ve Temizlik İhalesi’nin son durumu ile ilgili bilgi talebini de tüm detayları ile meclis üyeleriyle paylaştı. Başkan Üzülmez, Kartepe Belediyesi’nin üç sefer ihaleye çıkarttığı “Çöp Toplama ve Temizlik” ihalesinin Kartepe A.Ş.’nin yapmadığını hatırlattı. İlk ihalede gerekli rekabet ortamı sağlanmadığı ve kamu yararını düşünüldüğü için iptal ettiklerini ifade eden Başkan Üzülmez, “Sonraki ihaleleri ise biz iptal etmedik” dedi.
Başkan Üzülmez, “Belediye başkanı olarak onayladığım ikinci ihale, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildi. Geçen hafta yaptığımız üçüncü ihale ile ilgili de KİK’e itirazda bulunuldu. Çöp Toplama ve Temizlik işi aksamaması için pazarlık usulü ihaleler yaptık. Pazarlık usulü ihalede şu anda mevcut işi yapan firma aşırı düşük rakamlara işi çekti. Ancak pazarlık usulü yapılan ihaleye giremeyen bir firma “Ben ihaleye davet edilmedim” diyerek ihalenin iptalini istedi. Bu durum karşısında mahkemede yürütmeyi durdurma kararı verdi. Birçok belediye ve birçok hukukçuyla görüşmelerim sonrasında bunun gibi bir örnek olmadığını gördük. Hukuk sistemimizin geldiği nokta düşündürücü. Biz de yetkili makamlara durumu bildirdik” dedi.
Başkan Üzülmez, geçmiş ticaret deneyimi ve hesap uzmanı özelliği ile bu konuda titiz davranarak Kartepe Belediyesi ve Kartepelilerin hakkını yedirtmemek için “Çöp Toplama ve Temizlik” ihale sürecini kanunlar çerçevesinde takip ettiğini belirtti. Özellikle Çöp Toplama ve Temizlik işinde çalışanların ihale sürecinde mağduriyet yaşamadığını kaydeden Başkan Üzülmez, “İhaleyi hangi firma alırsa alsın şartnameyi belediye hazırlar. Şartname gereği çalışanlar asgari ücret oranı üzerinden gerekli ücret iyileştirmelerini de almaktadırlar” dedi.
İhale sürecindeki tüm detaylarla ilgili belge ve dokümanların CHP Grubu ile paylaşılması sonrasında CHP’li Belediye Meclis Üyesi Temel Ofluoğlu, Başkan Üzülmez’e hak verdiğini ifade etti. Ofluoğlu, Ben bile buna şaşırdım” diyerek başkana destek verdi.