Kartepe Belediyesi bünyesindeki Bilgi Evi öğrencileri yıl boyu edindikleri çevre bilincini günlük yaşantılarına uyguluyorlar.
Geri dönüşümün önemini yaptıkları çalışmalarla sergileyen ve bu konuda diğer arkadaşlarına da örnek olan bilgi evi öğrencileri çevreye duyarlı davranışları ile takdir topluyorlar.
Kartepe Belediyesi’nce hizmete sunulan bilgi evi, kütüphane ve eğitim sanat merkezlerindeki çocuklar yıl boyu eğitim seminerleri ile çeşitli konularda bilinçlendirildi. Doğası ile çekim merkezi olan Kartepe’nin korunup kollanmasında en büyük payı geleceğin teminatı çocuklarda gören Kartepe Belediyesi “Ağaç yaşken eğilir” sözünden hareketle öğrencileri çevre konusunda daha bilinçli bireyler yapmak amacıyla çocukları geri dönüşüm ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri kazanımı konusunda da bilgilendirdi.
Çevre bilinci ve geri dönüşüm alışkanlığı kazandırılan bilgi evi çocukları yaz ayları ile daha fazla vakit geçirecekleri sokaklarda bilinçli bireyler olarak önlemleri uygulamaya hazır olduklarını belirttiler. Bilgi evlerinde çevreyi daha çok sahiplenme ve çevreyi korumak adına yaptıkları çalışmalarla kağıt, cam, plastik gibi geri dönüşümü olan maddeleri geri dönüşüm kutularında toplayan öğrenciler, mavi kapakları ve atık pilleri de ayrı topluyorlar.
Eğitmenleri nezaretinde atık ürünlerle el becerilerini de geliştiren Kartepe’nin bilgi evi çocukları edindikleri bilgileri yaz aylarında bilinçli bireyler olarak arkadaşları ile paylaşmayı da hedefliyorlar.