Kartepe Belediyesi, ilçede aşırı yağışlar sonrası suya doyan toprağın farklı bölgelerde oluşturduğu heyelan sonrası alternatif uygulamaları hayata geçiriyor.
Kartepe Belediyesi aşırı yağışlar sonrası yerleşim yerleri ve ulaşım alanlarının olumsuz etkilendiği heyelan bölgelerinde yaşanan sıkıntının önüne geçmek için alternatif uygulamaları hayata geçiriyor.
Uzuntarla bölgesindeki İbrikdere mahallesi Hacı Arif Caddesi’nin heyelan sonrası bozulan otobüs güzergahına alternatif yollar olarak 142. Sokak ve 157. Sokak üzerinden trafik akışı sağlanacak.
Mahalle sakinlerinin ve toplu taşıma araçlarının ulaşımını sağlayacak 650 metre uzunluğundaki güzergahlara bin ton asfalt seren ekipler alternatif yollarda hizmetin akışı sağlanacak.
İlçe içinde vatandaşların mağduriyetini giderme adına lokal tedbirleri belediye olarak yaptıklarını kaydedenKartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Heyelan sonrası oluşan sorunların çözüm noktasında gereken yapılması gereken çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılması için bizzat sürecin takipçisiyim” dedi.