19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü Kartepe ilçesinde coşkuyla kutlandı.
Kartepe İlçesi’ndeki 19 Mayıs kutlama programı, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki kutlama programı ile devam etti. Törenlerde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammed Seven, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, daire müdürleri, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, Başkan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Levent Atalı, Meclis Üyesi Kemal Timur, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve velilerden oluşan katılımcılar yer aldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü kutlama programına katılan konuklar salonda yer alan Atatürk konulu fotoğraf sergisini de beğeni ile gezdiler. Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sürdü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur” dedi.
Maşukiye Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Pirelli Anadolu Lisesinin de katkı verdiği program; gençler adına konuşma, şiirler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Atatürk’e cevabı, 19 Mayıs Oratoryosu ve müzik dinletisi ile gerçekleştirildi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını, programa katılan ve görev alan gençler nezdinde tüm Türk gençliğinden gurur duyduklarını belirten Başkan Üzülmez, “Müreffeh Türkiye’de kardeşçe barış içerisinde yaşamak dileğiyle, tüm ülkemizin bu büyük bayramını en içten dileklerimle kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.
Protokol programı hazırlayan okul yetkililerine teşekkür plaketi vermesi ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.