Kartepe Belediyesi tarafından Emekevler mahallesinde kurulan Kadın Spor Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
Kartepe Belediye’sinin ilçedeki bayanlara yönelik hizmetlerinden biri olan Kadın Spor Merkezi, Emekevler mahallesinde düzenlenen törenle hizmete girdi. Sadece bayanlara özel hizmet veren spor merkezinde uzman eğitmen nezaretinde Kartepeli hanımlar spor aktivitesinde bulunabilecek.
Uzman eğitmen Sinem Akmete’nin görev yapacağı merkezde 2 koşu bandı, 2 eliptik bisiklet, kondisyon bisikleti, ağırlık istasyonu, dambıl ve ağırlık setlerinden faydalanacak bayanlar yer minderleri ile pilates topları ve lastiklerini de kullanarak step ve aerobik dersleri alacaklar. Emekevler mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde 90 metrekarelik alanda kurulan Kadın Spor Merkezi’nden Kartepeli bayanlar haftanın beş günü saat 10.00 ile 19.00 arasında ücretsiz faydalanacak.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Aturan, Emekevler Mahalle Muhtarı Mevlüt İnan, eski belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanı, meclis üyeleri siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
Kartepe Belediyesi Çocuk Halk Oyunu Ekibinin gösterisi ardından konuklara hitap eden Başkan Üzülmez, “Kocaeli’de ilk olan böylesi bir tesisi, Pazar günü kutlayacağımız genç ve yaşlı fedakar annelerimize ve anne adaylarına bir hediye anlamı da taşıyor. Sağlık ve form için spor yapacak bayanlarımız spor yaparak bedensel ve fiziksel sağlıklarına hem de sosyal birliktelik içinde ruh sağlıklarına katkı sağlayabilecekler. Bizim bir proje olarak başladığımız ve inanılmaz derecede taleple karşılaştığımız bu merkezi görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladık. Bu ilgi sonrası diğer mahallelerimizde de bu tür merkezler kurmak için yer arayışlarına başladık. Amacına uygun, sağlıklı, dinç ve ruhsal olarak da iyi hisseden hanımlarımızı göreceğimizi bu merkezimizin ilçemize ve mahallemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Hükümetin son 12 yılda bayanlara yönelik verdiği öneme dikkat çeken Başkan Üzülmez, “Oluşturulan bu pozitif ayrımcılıkla ve kadınlarımızda oluşan o kendine güvenle, artık bayanlarımız çok önemli yerlerde çok önemli mevkilerde çok önemli sorumlulukları taşımaya başlıyor. Var oluş sebebimiz olan annelerimiz ve o tüm hanımlarımız için her mahallemizde hizmeti yayarken bir final niteliğinde olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezimizde; bu gördüğünüzün çok daha büyüğünü ve fonksiyonelini içinde havuzu olan, aile sağlığından ruh sağlığına kadar her türlü profesyonel hizmetin verileceği merkezde de son noktaya geldik” diye konuştu.
Kartepeli vatandaşların refahı ve yaşam kalitesi için sosyal belediyecilik anlayışını her şeyin önünde tuttuklarını belirten Başkan Üzülmez, toplumun diğer kesimlerine yönelik gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel belediyecilik örneklerinden de bahsetti. Kartepe’de genel manada yapılacak projelerin son durumu hakkında da bilgi veren Başkan Üzülmez, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kestikleri merkezi gezerek bayanların hizmetine sundu.