Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, plastik çöp kovası dağıtımlarını ilçe genelinde yaygınlaştırarak koku ve sızıntı yapmayan plastik çöp kovaları ile temiz ve sağlıklı mahalleler oluşturmaya devam ediyor.
Kartepe Belediyesi halk sağlığını ön planda tutan uygulamaları çerçevesinde plastik çöp kovası dağıtımlarını ilçe genelinde bulunan Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) dağıtarak sürdürdü. Ekipler, Köseköy Merkez ASM, Köseköy İstasyon ASM, Uzunçiftlik 1 Nolu ASM, Uzunçiftlik 2 Nolu ASM, Sarımeşe ASM, Acısu ASM, Suadiye ASM, Rahmiye ASM, Uzuntarla ASM, Arslanbey ASM ve Eşme ASM’ye tek tek plastik çöp konteyneri dağıttı. Ücretsiz olarak Kartepe Aile Sağlığı Merkezi yetkililerine zimmet karşılığı teslim edilen kova dağıtımları için kullanıcılar, koku ve sızıntı yapmayan yeni plastik çöp kovalarına kavuşturduğu için belediye yetkililerine teşekkür ettiler.
Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin de temiz ve sağlıklı mahalleler oluşturma hedefiyle yeni plastik çöp kovası dağıtımlarının program dahilinde ilçe geneline yayılacağını ifade etti. Bu uygulama ile halkı da çöp toplama sistemine ortak ettiklerine dikkat çeken Şahin, “Daha sağlıklı hale getirdiğimiz çöp toplama uygulaması ile ilgili bilgi almak ve kova temin etmek isteyen mahalle sakinlerimiz belediyemizin 444 33 73 ve 373 41 83 no’lu telefonlarına başvuruda bulunabilirler” dedi.