Kartepe Belediyesi sokak hayvanlarıyla ilgili örnek bir çalışmaya imza attı. Hayvan Koruma Politikalarını Geliştirme ve Rehabilitasyonu toplantısı Kartepe’de gerçekleştirildi.
Sokak hayvanları için daha önce çeşitli projeler geliştiren Kartepe Belediyesi, sokak hayvanı nüfusunu kontrol altına almak için konunun uzmanlarını bir araya getirdi. Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen, Hayvan Koruma Politikalarını Geliştirme ve Rehabilitasyonu toplantısı Kocaeli Valiliği Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden konunun uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, bu çalışmada il ve ilçeden katılım sağlayan kurum yetkilileri ve sivil toplum kuruluş temsilcilerine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti. Sokak hayvanlarının nüfusunu kontrol altına almak adına Kartepe Belediyesi olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde olduklarını belirten Müdür Çelik, “Sokak hayvanları ilçemizde olduğu gibi geniş bir kitleyi ilgilendiren bir konu. Bu konuda başkanımızın talimatı ile yaşamanın tüm canlıların doğal hakkı olduğundan hareketle çeşitli projeler geliştirdik. Öncelikle sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altında tutmak için sokak hayvanlarını belirli bölgelere çekmek olduğu düşüncesiyle bu anlamda ilçemizin muhtelif noktalarına beslenme noktası kurma kararı aldık. En kısa zamanda kuracağımız 3 adet beslenme noktasına çekeceğimiz sokak hayvanlarının envanterini çıkartacağız. Edineceğimiz bilgileri de değerlendirerek yeni projeler geliştirmede kullanacağız” dedi.
Bu çalışmaların sağlıklı neticeler vermesi için vatandaşlardan bakabilecekleri kadar sokak hayvanı bakmalarını isteyen Müdür Çelik, “Vatandaşlarımız bakım altına aldıkları sokak hayvanlarını da müdürlüğümüze kayıt ettirmeliler. Bakamayacakları sokak hayvanlarını ise zabıta müdürlüğümüze telefon ile ulaşarak bildirmelerini bekliyoruz” dedi.