Kartepe Belediyesi, çocuklara bisiklet kullanımına özendirmek amacıyla başlattığı organizasyonda 65 ilkokul 5. sınıf öğrencisine daha bisiklet dağıttı.
Kartepe Belediyesi, Kartepeli çocuklara yönelik “Başarı sizden bisikletler bizden” sloganıyla ilkokul 5. sınıf öğrencilerine bisiklet hediye etmeye devam ediyor. Okullar kapanana kadar ilçedeki tüm ilkokul 5. sınıf öğrencisine bin 650 bisikleti dağıtma hedefindeki Belediye Başkanı Üzülmez, Halise Türkkan Ortaokulu’ndaki 65 öğrenciye bisikletlerini hediye etti.
Daha yaşanabilir ve çevreci bir ilçede sağlıklı bireyler yetişmesi amacıyla ilkokul 5. Sınıf öğrencilerine bisikletle buluşturan Başkan Üzülmez’in ev sahipliğinde Halise Türkkan Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen törende Kaymakam Ayhan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Rahmiye Mahalle Muhtarı İrfan Erçelik, okul idareci ve yöneticileri ile veliler hazır bulundu.
Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Üzülmez, “Öğrencileri başarılı olmaya teşvik etmek için bisiklet, tablet, satranç ve benzeri hediyelerle gençlerimize yönelik sosyal belediyecilik uygulamaları son 10-15 yıldır yerel yönetimlere de girdi. Bizde Kartepe’de bisiklet dağıtımı olarak bu uygulamaya katıldık. İnsanlarımıza ve çocuklarımıza yaptığımız bu yatırımlar, Türkiye’nin geleceği anlamında bizleri de ümitlendiriyor. Bisiklet dağıtım töreninde ki teveccühü ve ilgiyi karşılıklı yaşayınca ne kadar doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bu nedenle biz milletin verdiği yetki ile hizmet vermeye devam ederken onlar konuşmaya devam etsinler” dedi.
Öğrencilere bisikletlerini kask takmadan kullanmamaları konusunda uyarıda da bulunan Başkan Üzülmez, ilçe protokolü ile birlikte 65 bisikleti sahiplerine hediye etti.