Kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri ürünleri sergiledikleri KO-MEK Gebze ilçe sergisi açıldı.
KO-MEK Gebze İlçe Sergi açılışı Gebze Beylikbağı Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. KO-MEK Halk Müziği Korosu’nun türküleri ile coşan kalabalık, Dr. Halil İbrahim Erbıyık’ın espirili söyleşisi ile kahkahalara boğuldu. Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, milletvekili adayları, kurs yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türküler açılışa gelenlere keyifli anlar yaşattı.
Hipnoterapist Dr. Halil İbrahim Erbıyık, açılış öncesi “150 Yıl Yaşama Sanatı” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşisinde acıkmadan yememek ve farklı proteinleri aynı anda yememenin önemine dikkat çeken Erbıyık, “Bir yıl içinde sen sen değilsin, ben ben değilim. Vücuttaki hücrelerin tamamı kendini yeniliyor. Bu süreçteki senin davranışların vücudunun yapısını etkiliyor. Güneşten korkmayın. Yaptığımız bir araştırmaya göre, halkımızın yüzde 99’unda D vitamini eksikliği var. Güneşe yakın olmak çok önemli. Çünkü depresyonun da en iyi tedavisi antidepresan değil, güneşe yakın olmaktır. İnsanların moralinizi bozmasına izin vermeyin. Gerektiğinde hayır demesini bilin. Hayırda hayır vardır. Yeni dostlar bulun. Yoğurdunuzu kendiniz yapın. Çavdar ekmeğinin dışında ekmek yemeyin” dedi.
Programda konuşma yapan KO-MEK Step-Aerobik Branşı kursiyeri 70 yaşındaki 2 çocuk annesi, emekli iktisatçı Hamide Ataman, “1984 yılında emekli olduktan sonra bir anımı boş geçirmemek için faydalı işlerle uğraşmaya gayret ettim. Çeşitli yardım derneklerinde faaliyetlerde bulundum. Bilgisayar kullanımı ve el sanatları branşlarından sertifikalar aldım. Hayat devam ettikçe öğrenmek hayat prensibim oldu. Vaktimi değerlendirmek ve sağlıklı bir yaşam idame ettirmek için KO-MEK’e başvurdum. Çevremden bazı arkadaşlar, bu yaşta spora ne gerek var, kilolu değilsin ki gibi söylemlerde bulundular. Ancak şunu bilmenizi isterim ki spor yaşam kalitesini artıran önemli bir unsurdur ve spor yapan insanlar her durumda bir adım öndedir. Benim asıl amacım bu yaşımda spora devam ederek gençlere güzel bir örnek teşkil etmektir” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu evlenecek olan bir kursiyere KO-MEK bohçası hediye etti. Ardından kurdele kesimi ile sergi açıldı. Sergiyi dolaşan Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler tek tek ürünleri inceledi ve kursiyerlerle sohbet etti.