Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkez’inde kitapseverlere buluşuyor.
7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle kapılarını kitapseverlere açacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli, Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla yapılacak açılışın onur konuğu Nuri Pakdil olacak. Törende Diriliş-Ertuğrul dizisinin oyuncularına yılın en iyi dizisi ödülü verilecek.
Kocaeli Kitap Fuarı, her yıl rekor sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Son iki yıldır 482 bin ziyaretçi sayısıyla zirveyi kimseye bırakmıyor. İlki 2009 yılında gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı her yıl artan ziyaretçi, yazar ve etkinlik sayısıyla Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olmayı başardı. Kocaeli Kitap Fuarı’nı 6 yılda 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret etmiş olması fuarın önemini ve büyüklüğünü de ortaya koyuyor.
Her alanda olduğu gibi kültür konusunda da model olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu başarısıyla Van, Malatya, Ordu, Sivas, Kahramanmaraş gibi Anadolu’nun diğer şehirlerinde kitap fuarları açılmasına öncülük etti. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve STK’ların ortak katkılarıyla Kocaeli’ye kazandırılan fuar Türkiye’ye mal oldu.
Geçen yıllardaki ziyaretçi profiline bakıldığında fuara gelenlerin ciddi kısmının İstanbul, Sakarya, Bolu, Düzce, Bursa ve Yalova’dan olduğu tespit edildi. MARKA’nın da katkılarıyla çalışmalarına aylar öncesinden başlanan fuar ön tanıtım kampanyaları ile tanıtıldı.
Üzerinde 7. Kocaeli Kitap Fuarı logosu bulunan 10 bin adet Bilgi Evleri kumbarası 23 Nisan Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda çocuklara kitap fuarına kadar para biriktirip kitap alabilmeleri için dağıtıldı. Ayrıca Kitap kurdu timleri bilgi evi öğrencileri ile birlikte belirlenen noktalarda Kitap Fuarı’nın tanıtımını yaptı.
Magazin Gazetecileri Derneği ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Karikatür, Mizah, Toplum ve Kitap” , “Kadın ve Şiddet; Okumalı mı? Okumamalı mı?","İş’te Kitap: İş Yaşamı Üzerine Okumanın Etkileri", "Yeni Medya Düzeni; Dijital Çağ" konularında konferanslar düzenlenecek.
Zirvedeki yerini koruma hedefiyle bu yıl da kapılarını açacak olan 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 350 yayınevi, 42 sahaf ve 67 STK yer alacak. Fuarda 450 etkinlik yapılacak.
YÜZLERCE SEÇKİN YAZAR FUARDA
Fuarda, Nuri Pakdil, Sadık Yalsızuçanlar, Ayşe Kulin, Rasim Özdenören, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Şimşirgil, Mustafa Armağan, Uğur Koşar, Hilmi Yavuz, Nihat Ergün, Hanefi Avcı, Hayati İnanç, Canan Karatay, BejanMatur, Engin Noyan, Sevda Türküsev, Sunay Akın, Talha Uğurluel, Senai Demirci, Yusuf Kaplan, Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Ali Bulut, Balçiçek İlter, Bülent Akyürek, Ceyhun Yılmaz, Erdal Demirkıran, İbrahim Tenekeci, Kahraman Tazeoğlu, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Abdurrahman Dilipak, Doğan Cüceloğlu, İsmail KıIıçarslan, Kadir Mısıroğlu, Sibel Eraslan gibi yüzlerce seçkin yazar okurlarıyla buluşacak.
7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30 ile 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Bu yıl salonlar Kocaeli’nin kurucu isimleriyle adlandırıldı. Uluslararası Fuar Merkezi’nin içindeki üç ayrı salonda söyleşiler gerçekleşecek. Yazarlar Yahya Kaptan Salonu, Akçakoca Salonu ve Karamürsel Alp salonlarında sevenleriyle buluşacak.
ÜCRETSİZ RİNG SERVİSİ
Fuara vatandaşlar ücretsiz olarak kaldırılacak servislerle ulaşım sağlayabilecek. Şehrin 3 farklı noktasından saat 11.00’den itibaren her saat başı kalkacak olan servisler, vatandaşları güvenli bir şekilde kitap fuar alanına taşıyacak. SDKM önünden kalkacak araç Bekirdere-Üçyol-Santral-Anıtpark güzergahını takip ederek fuar alanına ulaşacak. Santral durağından kalkacak araç Cumhuriyet Parkı-Kolordu-Orduevi-Seka Camii-Marina Yolu güzergahlarını takip ederek fuar alanına ulaşımı sağlayacak. Araçların dönüşleri ise aynı güzergah üzerinden her saat başı gerçekleştirilecek.
Kocaeli Üniversitesi’nden saat 11.00‘den itibaren her 30 dakikada bir kalkacak servis Ambulans yolu-Yahya Kaptan Üst Geçidi-Yeni Gölcük Yolu-Sanayi Kavşağı Işıkları güzergahını takip ederek fuar alanına ulaşımı sağlayacak. Dönüşler ise aynı güzergah üzerinden her 30 dakikada bir fuar alanından kalkacak olan araç ile sağlanacak.