Kulüpler Karate Şampiyonası’nda iki Türkiye şampiyonluğu birde Türkiye üçüncülüğü kazanarak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanan Kağıtsporlu karateciler, Paris’te yapılacak olan 13. Avrupa Kulüpler Arası Karate Şampiyonası’nı hedefliyor.
15-17 Mayıs tarihleri arasında Gemlik’te düzenlenen Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası’nın ardından Haziran ayında Fransa’da yapılacak 13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı elde eden kulüpler belli oldu. Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Büyük Bayanlar, Büyük Erkekler ve Ümit Genç Bayanlarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etti.
Türkiye Karate Federasyonu’nun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası, 15-17 Mayıs tarihleri arasında Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapıldı. 380 kulübün tatamiye çıktığı şampiyonada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, üç ayrı kategoride iki Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye üçüncülüğü kazanarak rekora imza attı.
Büyük bayanlar ve Ümit Genç Bayanlarda Türkiye şampiyonu olan mavi beyazlı karateciler, Büyük erkeklerde isi Türkiye üçüncüsü olmuştu. Haziran ayında yapılacak 13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan kulüpler arasında üç ayrı kategoride Türkiye’yi temsil edecek olan Kocaelili Karateciler, Fransa’ya gidecek. Mavi beyazlı karateciler, 6-7 Haziran’da Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak 13. Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Şampiyona hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Genel sekreteri Karate branş sorumlu yöneticisi Fatih Özkaraaslan, “Türkiye’de yapılan takımlar şampiyonasında iki Türkiye şampiyonluğu birde Türkiye üçüncülüğü kazanarak, büyük sevinç yaşadık. Sporcularımız ferdi müsabakalarda Dünya’da ve Avrupa’da zaten başarıdan başarıya koşuyordu. Bu güzel başarıları takımlar düzeyinde de aldığımız için mutluyuz. Şimdiki hedefimiz Paris. Paris’te de takımlarımızdan dereceler bekliyoruz. Antrenörlerimizi, sporcularımızı bu güzel başarıdan dolayı bir kez daha kutluyorum” dedi.