Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezi, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na gezi düzenledi. Geziye kursiyerler ve çocukları katıldı.
Peş peşe açılan KO-MEK ilçe sergilerinin yanı sıra sosyal faaliyetlerde bulunmayı ihmal etmeyen kursiyerler bu kez çocuklarıyla program yaptı. Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezi’nde bulunan oyun odasında vakit geçiren çocuklar ve kursiyerlerden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı gezdi. Özellikle çocuklar bazı hayvanları ilk kez yakından görme fırsatı buldular. Oldukça heyecanlanan çocuklar anneleri ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
KO-MEK, vatandaşların eğitim alabilmeleri için her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda kursa gelmek isteyen fakat çocuklarını bırakacak kimsesi olmayan kursiyerler de düşünülerek, Mehmet Ali Paşa ve bazı kurs merkezlerinde “Oyun Odası” projesi hayata geçirildi. Kursiyerlerin çocukları kendileri için özel olarak düzenlenmiş olan odada hoşça vakit geçirebiliyorlar. “Oyun Odası” projesi diğer kurs merkezlerinde de faaliyete geçirilmesi planlanıyor.