Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez ilçesine kazandırdığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu düzenlenen tanıtım programıyla hizmete girdi.
Körfez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu için düzenlenen tanıtım programına katılanlar, modern mimarisi ve dünya standartlarındaki antrenman odalarıyla komplekse hayran kaldı.
Törene Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yüzme Federasyonu yetkilileri, sporcular, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Körfez Belediye Başkanı Baran, ilçeye kazandırılan yarı olimpik yüzme havuzu için Başkan Karaosmanoğlu ve Büyükşehir’e teşekkür etti.
Kocaeli’nin 12 ilçesini yüzme havuzlarıyla donatmaya kararlı olduklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan onları spora yönlendirerek kurtarabiliriz. Kocaeli’de her gencimizin sporun bir branşıyla uğraşmasını istiyoruz. Bu sporlar içinde en güzeli yüzmedir. Bu tesislerle yüzme sporunun alt yapısını oluşturuyoruz. İzmit Körfezi’ni de tertemiz, pırıl pırıl, yüzülebilir bir hale getiriyoruz. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. İşte hizmetlerimiz ortada. Biz eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşuyoruz’’ dedi.
Programda Başkan Karaosmanoğlu ile protokol üyeleri tarafından sporculara ve engelli sporculara madalyaları verildi. Daha sonra yüzücüler kendilerini havuza bıraktı. Özellikle engelli sporcuların havuzda yaptığı gösteri yarışı izleyenler tarafından alkışlarla karşılandı.
7 bin 415 metrekarelik bir alanda yapımı gerçekleşen yarı olimpik yüzme havuzu modern bir yapıya sahip. Bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yüzme havuzunda, bay- bayan hamam, sauna, masaj odaları, ılıklık dinlenme odaları, şok duşları ile soyunma odaları ve tuvaletler yer alıyor. Tesisin bodrum katında 23 araçlık otopark yer alıyor.
Kompleks olarak şekillenen yüzme havuzunun zemin katında bahçe, lobi, vitamin bar ve kahve evi bulunuyor. 12,5 x25 metre, 5 kulvarlı yarı olimpik havuzda, 17,50 metrekarelik çocuk havuzu da yer alıyor. Birinci kat ise malzeme deposu ve fitness salonu ile 180 kişilik tribünden oluşuyor.