19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Körfez’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sabahın erken saatlerinde başlayan çelenk sunma törenine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan, Hava Radar Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Fikret Çetin Kale, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Daha sonra Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can protokol üyelerini makamında ağırladı. Sıcak ve samimi şekilde edilen sohbetin ardından protokol üyeleri HerekeAnadolu Lisesinin düzenlediği etkinliğe katıldı.
19 Mayıs’ın önemini vurgulayan şiir, kompozisyonların öğrenciler tarafından okunması ile başlayan törende, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunmasıyla devam etti. Hereke Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu birbirinden güzel parçaları ayrıca izleyiciler için seslendirdi. Programa halk oyunları gösterisi damga vurdu. Anadolu’nun birbirinden güzel oyunlarını oynayan halk oyunları ekibini vatandaşlar ayakta alkışladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçe genelinde düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve spor dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Öğrenciler ödüllerini ve kupalarını Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın elinden aldı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, programın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Baran, “19 Mayıs’ta başlayan bağımsızlık mücadelesi ile ilk adımları atılan Cumhuriyetimizin, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için bizlere ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir” dedi.