Körfez Belediyesi, ülken genelinde gerçekleştirilen ’’Let’s Do It!’’ Çevre temizliği hareketini Körfez’e taşıdı.
2008 yılında Estonya`da geniş bir ulusal çevre hareketi ile Let’s Do It! (Haydi Yapalım) diye başlayan ve ilk kez 2012 yılında Türkiye`de de başlayan kampanya kapsamında Kocaeli Üniversitesi EMK Kulübü, Toplumsal ARGE Derneği ve JCI Kocaeli İlimtepe Mahallesi`nde çevre temizliği etkinliğinde bir araya geldiler.
Gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir Körfez bırakmak için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Körfez Belediyesi, Kocaeli üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek önemli bir etkinliğe imza attı. Bölge sakinlerinin de ilgisini çeken etkinlik büyük beğeni topladı. Kısa bir süre önce Hereke bölgesinde farkındalık ve duyarlılık yürüyüşü yapan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri aynı şekilde ellerine aldıkları poşetlerle bölgeyi dolaşarak çevreye zararlı bütün atıkları topladılar.
Yüreği sevgiyle dolu üniversite öğrencileri farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirdiği etkinlikte çevrede bulunan ve çevreye zarar veren maddeleri topladı. Amaçlarının milyonlarca gönüllüye ulaşmak ve dünyayı eskisi gibi pırıl pırıl ve sağlıklı hale getirmek olduğunu belirten öğrenciler, dünyanın tamamının yüzleştiği atık problemine karşı bu problemi çözmek için uğraş gösteren insanları bir araya getirerek, bu probleme dikkat çekmek istediklerini söylediler. Ayakkabıdan araba lastiğine yüzlerce çeşit atığı toplayarak poşetlere dolduran gönüllüler, ormanlık alanda bulunan atıkları da birer birer topladılar.