23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için kente gelen Romen Diana ve Rus Tatiana için yanlarında kaldıkları aileler sürpriz doğum günü düzenledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında 44 ülkeden gelen misafir çocuklar, Kocaelili ailelerin yanına yerleşti. Misafir ülke çocukları ailelerinden uzakta olmanın üzüntüsünü yaşamasın diye, yanlarında kaldıkları Kocaelili aileler her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor, onları kendi çocuklarından ayırmıyor. 2003 doğumlu Romen Diana Elena ve Rus Tatiana Pishchi Chenko için yanlarında kaldıkları Kıroğlu ve Kaymacı aileleri, sürpriz doğum günü düzenledi. Doğum günleri 21 Nisan’a rastlayan Romen Diana ve Rus Tatiana, bu sürpriz karşısında çok duygulandı. Misafir çocuklar, doğum günü pastalarını Türk arkadaşlarıyla birlikte kesti.
İzmit Yuvam Akarca Konutları’ndaki Sanem Kıroğlu ile TBMM İlkokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Kıroğlu çiftinin yanında kalan Romen Diana Elena’ya Türk arkadaşı Zeynep İrem Kıroğlu, gitarıyla ‘İyi ki doğdun’ şarkısıyla sürpriz yaptı. Diana Elena, 23 Nisan etkinlikleri dolayısıyla Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, kendisini güzel bir şekilde misafir eden aileye teşekkür etti. Diana’yı misafir eden Sanem Kıroğlu, daha önce bir organizasyon kapsamında yabancı öğrenci ağırladığını bu nedenle tecrübesi olduğunu ifade etti. Kıroğlu, “23 Nisan Festivali kapsamında çocuklar birbiriyle kaynaşmış oluyor. Farklı kültürler birbirlerini tanımış oluyor. Çocuklar birbirleriyle çok iyi anlaşıyor. Folklorumuzu tanıyorlar ve iyi bir dostluk kuruyorlar. Festivale ikinci kez gelenler, Türk kültürüne göre hareket ediyorlar. Çorbaya limon koyuyorlar, etin yanın ayran istiyorlar. Hatta Kent Kart bile alanlar oluyor” dedi.
TBMM İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep İrem Kıroğlu ise “Başka kültürleri de sevebiliriz düşüncesiyle Diana’yı misafir etmeye karar verdik. Onunla birlikte gezmek ve ona Türkçe öğretmek istiyorum. Önceki yıllarda 23 Nisan etkinliklerine gitmiştim. El becerileri stantları özellikle de origami çok ilgimi çekmişti” sözleriyle duygularını paylaştı.
Türkiye’ye ilk defa gelen Rus Tatiana Pishchi Chenko ise İzmit Yenişehir mahallesinde oturan Nurgül Kaymacı’nın evine misafir oldu. Kaymacı ailesinin çocukları Dilara ile çok iyi anlaşan Tatiana, Türkçe bilmediğini ama gönüller bir olunca anlaşmanın çok kolay olduğunu söyledi.
Kaymacı ailesi tarafından düzenlenen sürpriz doğum günü için çok mutlu olduğunu ifade eden Rus Tatiana, “Türkiye’de kendimi çok iyi hissediyorum. Beni misafir eden aileyi çok sevdim. 23 Nisan’ın uluslararası bir etkinlik olduğunu biliyorum” diyor. Tatiana’yı misafir eden Nurgül Kaymacı ise şunları kaydetti, “Beni okuldan aradılar, yurt dışından gelen misafir öğrenciler olduğunu söylediler. Kızım da çok istiyordu zaten kabul ettim. Tatiana’yı çok sevdik. Ona yemeklerimizi öğretmek istiyorum. Ona tantuni yedirmek istiyorum. Künefeyi tattırmak istiyorum” dedi.