7. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan şair İbrahim Tenekeci, şiir üzerine okurlarıyla söyleşi yaptı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda şair-yazar İbrahim Tenekeci okurlarıyla buluştu. Şiirin insan üzerindeki etkisini konu alan söyleşisinde şiirlerinden de bazı satılar okuyan İbrahim Tenekeci, bir okurunun sorusu üzerine “Şiir bu ülkenin kurucu unsurlarındandır. Şiirin sonu dünyanın sonu demektir” dedi.
Uluslararası Fuar Merkezi Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta İbrahim Tenekeci şiir severlerle şiirin ne işe yaradığı konusu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Selçuklu’dan, Osmanlı’dan geriye şairlerin kaldığını hatırlatan Tenekeci, “Bugün Yunus Emre ve Mevlana halen gönlümüzde büyüyen şairlerdir. Her büyük şair aynı zamanda büyük bir düşünürdür. Türkiye’de şairin dokunulmazlığı vardır. Bir öykü yazarının söyledikleri ona sıkıntı çıkarabilir ama şair öyle değildir” dedi.
Yeni teknoloji çağıyla birlikte son 15 yıldır insanın kendine mahsus bir dünya kurmasının zorlaştığını kaydeden Tenekeci, “Çocuklarımız hayata dokunmadan meşakkatsiz büyüyor. Hayasız büyüdüğü için de çocukların psikolojisi bozuluyor. Dünya pazarı da bilişim üzerine kurulu. Şairin işi bu noktada zorlaşıyor. Şiir benim çok işime yaradı. Edebiyat sayesinde çok kıymetli arkadaşlıklar edindim. Şiirin ayrıca bizi yavaşlatma özelliği var. Ağır ve tedbirli davranmamızı sağlıyor. Şiir bizi yavaşlatmasa bir yere çarpıp düşeriz. Şiir bizi terbiye ediyor. İnsana görgü kazandırıyor. Bizi daha insani ve İslami yapıyor. Şiir yazmak için Şişli Etfal Hastanesi’ne gidip oradaki insanların acılarını gözlemliyorum. İnsanların zayıf ve çaresiz oldukları yerlere çalışıyorum. Bütün bu gözlemlerim sayesinde insana dokunabiliyorum” diye konuştu.