“Sana Oyuncak Getirdim” projesiyle oyuncaklarına kavuşan çocuklar, mutluklarını öğretmenleri ile paylaştılar.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelliler ve Yaşlılar Birimi tarafından düzenlenen ‘Oyuncak Toplama Kampanyası’nda toplanan oyuncaklar ihtiyaç sahibi çocuklarla buluşuyor. Oyuncaklarına kavuşan çocukların yüzlerindeki mutluluk ise oyuncakları gönderenleri mutlu etti.
Bu yılın başında başlayan “Sana Oyuncak Getirdim” projesi kapsamında Kocaeli’de bulunan okullar ve AVM’lerde toplanan oyuncaklar, engelli ve muhtaç ailelerin çocuklarına ulaştırılıyor. Kocaeli’de toplanan oyuncaklar yine Kocaeli’deki ailelere dağıtılıyor. Proje kapsamında Kartepe Avni Akyol İlköğretim Okulu Özel Eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli öğrenciler de “Sana Oyuncak Getirdim” projesiyle oyuncaklarına kavuştu.
Duygu dolu anların yaşandığı oyuncak dağıtımında, öncelikle büyükşehir personeli tarafından okul müdürüne, öğretmenlere ve öğrenci velilerine “Sana Oyuncak Getirdim” isimli projenin işleyişi hakkında bilgi verildi. Ardından öğrencilere tam bir şenlik havasında oyuncakları dağıtıldı. Öğrencilerin sevgi yumağı oluşturduğu oyuncak dağıtımı hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Okul yöneticileri ve aileler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne hayata geçirilen projeden dolayı teşekkür etti. Çok memnun olduklarını ifade eden öğretmenlerle aileler, bu tür sosyal projelerin artırılarak devam etmesini istediklerini belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile yürüttüğü ”Sana Oyuncak Getirdim” projesi çerçevesinde okullara ve AVM’lere yerleştirilen oyuncak kutuları ile toplanan oyuncakların Kocaeli geneline yayılarak, daha çok çocuğun sevindirilmesi planlanıyor.