Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Spor Okulları Ligi ve Şenliği, 31 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporu tabana yaymak amacıyla üç sene önce başlattığı Spor Okulları, 31 Mayıs Pazar günü Ücretsiz Spor Okulları Ligi ve Şenliği düzenleyecek. Etkinlik kapsamında binlerce spor okulu öğrencisi, beş branşta aldıkları spor eğitimini gerçekleştirecekleri müsabakalarla gözler önüne serecek. Öğrenciler, etkinliğin şenlik etabında ise alana yerleştirilen oyun gruplarında gönüllerince bir gün geçirecek.
Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek ücretsiz Spor Okulları Ligi ve Şenliği, saat 10.45’te ilçe takımlarının alana girmesiyle başlayacak. Spor Okulları Ligi ve Şenliği programı, 11.30’daki Masa Tenisi ve Tenis Branşı kura çekimleriyle devam edecek. Kura çekiminin ardından 8-9 yaş çocuklarının katılacağı “Kocaeli En Hızlısını ve En Güçlüsünü Arıyor” yarışmaları başlayacak. Ayrıca basketbol, voleybol, cimnastik, masa tenisi ve tenis müsabakaları gerçekleştirilecek. Müsabakalarda dereceye giren Spor Okulu öğrencileri için 13.00 ile 15.00 saatleri arasında madalya törenleri düzenlenecek.
Öte yandan spor müsabakalarının yanı sıra etkinliğin şenlik kapsamında ise çocuklar alanda kurulan oyun gruplarında gönüllerince eğlenmenin keyfini yaşayacak. Şenliklere çocukların yanı sıra aileleri de katılabilecek.