Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nın ilk ayağı İzmit’te gerçekleştirildi.
Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nın ilk ayağı olan Marmara Bölge elemeleri Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düzenlendi. 2-3 Mayıs tarihlerinde iki gün sürecek olan Marmara Bölge Elemeleri’nde Kocaeli Barosu ev sahipliğini üstlendi. Marmara Bölge elemelerinde Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere 9 baro yarışmaya katıldı. Programa Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Avukat Kadri Rüstem Septioğlu ve avukatlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını Marmara Bölge Elemelerinin ev sahipliğini üstlenen Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe yaptı. Gökçe, “Son yıllarda özellikle mesleğimize yargıya olan saldırılara karşı Barolar Birliği başta olmak üzere bütün barolar ve avukatlar olarak dimdik ayakta durduğumuzu, hiçbir zaman eğilmediğimizi ve eğilmeyeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek isterim. Türkiye’de son yıllarda çok sayıda hukuk fakültesi açılmasına rağmen hukuk eğitim kalitesi düşmektedir. Bu tür yarışmalar ile barolar arası iletişim, avukatlar arasındaki iletişim, dayanışma ile avukatların savunmayı en iyi yapmaları geleceğin en iyi avukatları ve en iyi savunucuları buradan çıkmaktadır" dedi.
Yarışmada jüri üyeliğini Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağ, Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Kızılarslan üstlendi. 2 gün sürecek olan yarışmada yarı finale kalacak takımlar belirlenirken 3 Mayıs Pazar günü bölge birincileri tespit edilecek. 7 bölgedeki baronun kendi aralarında belirledikleri ev sahibi baroların illerinde, 47 baroya kayıtlı stajyerin oluşturdukları takımlar, aynı olay metni üzerinden yarışacak, çekilen kura sonucuna göre iddia veya savunma yapacak olan takımlara, yargıç masasına oturan jüri üyeleri puan verecek. Yarışmanın çeyrek final birinci karşılaşmasında 49 numara ile Kocaeli takımı adına stajyer avukatlar Emre Güneş, Ezgi Yıldırım, Şerife Yazgaç, 50 numaralı Sakarya Takımı ile karşılaştı. Takımı çalıştıran Kocaeli Barosu avukatlarından Av. Hüseyin Acurman ve yedek yarışmacı Berat Kızılkar yarışmayı büyük bir ilgi ve heyecanla takip etti.