Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tramvay hattı projesinin ihalesi tamamlandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen tramvay hattı ihalesi sonuçlandı. Sekapark ile Otogar arasında 7,2 kilometre uzunluğunda bir güzergahta yapılacak proje için ihale komisyonu 113 milyon 990 bin TL teklif bildiren Gülermak Ağır Sanayi İnşaat’ın yüklenici firma olmasına karar verdi. 10 günlük itiraz süresi içerisinde karara itiraz edilmemesi halinde Gülermak projenin yüklenici firması olacak. Yapılacak sözleşmenin ardından yüklenici firmaya bir hafta içerisinde yer teslimi yapılacak. Firma yer tesliminin ardından tramvay hattının yapım çalışmalarına başlayacak.
Sürecin normal ilerlemesi halinde yaklaşık 20 gün içerisinde tramvay hattının çalışmalarına başlanacak. 7,2 km uzunluğundaki ‘Tramvay Raylı Sistem Ana Hattı’, toplam 11 adet istasyon ile yaklaşık 30 bin metrekarelik depo sahası, atölye binası ve bağlantı hattından oluşacak. Proje tamamlandığında hizmete girecek olan Tramvayın, günde 16 bin yolcu kapasitesi ile kent trafiğini rahatlatması hedefleniyor.
Gerçekleştirilecek proje kapsamında kent merkezi ve yakın çevresinde bulunan konut alanları ile rekreasyon alanlarının yolcu taleplerinin karşılanması sağlanacak. Diğer toplu taşıma araçlarıyla entegre edilecek olan tramvay hattı, toplu taşıma araçlarının kent merkezi trafiğine olan etkilerinin azalmasına katkıda bulunması bekleniyor.