Doğalgazlı otobüslerin ikmalinde kullanılacak Türkiye’nin en modern ve emniyetli CNG Dolum tesislerinin Kocaeli’ye kurulması için 14 Mayıs’ta ihale yapılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi alanında Türkiye’nin en modern ve emniyetli doğalgaz dolum tesisleri için kolları sıvadı. Bu yılın sonunda sayıları 363 olacak doğalgazlı otobüslerin ikmalinde kullanılacak tesisler güvenlik ve teknoloji olarak Türkiye’de tek olacak. İstasyonlar Körfez ve Gebze ilçelerinde kurulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ihtiyaçlarına yönelik projeleri hayata geçirirken vatandaşların refahını ön planda tutmayı ihmal etmiyor. Bu kapsamda doğa dostu doğalgazlı otobüs sayısını 2015 yılında 363’e çıkaracak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni araçların ikmalleri için son sistem dolum tesisleri inşa edecek. Türkiye’nin en modern ve güvenli CNG Dolum Tesisleri’nde yeni teknolojilerden yararlanılacak.
Körfez ve Gebze ilçelerinde kurulacak tesislerde güvenlik ön planda olacak. 600 bara dayanıklı dengeleme deposu ile emniyeti artırılan dolum tesislerinde otomatik yangın algılama ve söndürme sistemi yer alacak. Tesisler 4 aracın aynı anda dolum yapabilme kapasitesinde olacak ve 8 saatte 100 araca dolum hizmeti verebilecek.
Dolum tesislerinin başka bir özelliği ise taşıt tanıma sistemi olacak. Sistem, dolum istasyonuna girecek aracı otomatik olarak tanıyarak kilometresini algılayıp dolum işlemini yapacak. İşlem bittikten sonra da ne kadar dolum yaptığı bilgisi işlenecek. Böylece yakıt tüketim analizi yapılarak araçlardaki yaşanabilecek dolum problemlerinin önüne geçilecek. Türkiye’nin en modern ve güvenli dolum tesisi için 14 Mayıs’ta ihale düzenlenecek. İhale Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda saat 11.00’de yapılacak.