Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılı başında başlatılan “Sana Oyuncak Getirdim” isimli sosyal sorumluluk projesine, üniversite öğrencileri de katkıda bulunuyor.
Proje kapsamında Kocaeli’ndeki alışveriş merkezleri ve ilköğretim okullarında toplanan oyuncakların, gönüllü üniversite öğrencileri tarafından temizlikleri yapılıyor. Öğrenciler ayrıca yaşa ve cinsiyete göre oyuncakları sınıflandırıp paketliyor.
Üniversite öğrencileri örnek bir sosyal projede yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bizler için burada olmak, böyle faydalı bir projeye katkı sunmak çok keyifli. Aynı zamanda uygulamalı bir eğitim. Burada olmaktan mutluyuz, derslerimizden kalan zamanlarımızı bu tür faaliyetlerle değerlendirmemiz bizleri motive ediyor” dediler.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaş olduğu projeye Kocaeli halkı alışveriş merkezlerinde, ilköğretim öğrencileri de okullarındaki oyuncak kutularına kullanmadıkları veya yeni aldıkları oyuncakları atarak katılıyor. Yeni başlayan bir proje olmasına rağmen şimdiden binlerce oyuncak toplandı.
Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelliler ve Yaşlılar Birimi tarafından yürütülen oyuncak toplama kampanyasında toplanan oyuncaklar, Kocaeli’de yaşayan engelli ve muhtaç ailelerin çocuklarına dağıtılacak.