İzmit Belediyesi’nin örnek projelerinden çorba çeşmeleri büyük ilgi görüyor. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’ne ikinci çorba çeşmesi konuldu. Belediyenin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, KOÜ Umuttepe Yerleşkesi Kütüphane yanındaki ikinci çorba çeşmesi diğer çeşmenin aksine akşamları hizmet verecek.
Yetkililer, Eğitim Fakültesi yanında geçen sene konulan çorba çeşmesinin eskiden olduğu gibi 08.30-10.00 saatleri arasında öğrencilerin hizmetinde olduğunu Kütüphane yanına konan çeşmenin de 19.00-21.00 saatleri arasında faaliyette olacağını belirterek, “İkinci çeşmeden 8 Nisan Çarşamba akşamından itibaren 2 saat süreyle çorba servisi yapılacak. Üniversite yönetimi ve öğrencilerden gelen talep üzerine ikinci çeşmenin akşam saatlerinde açık olması istendi. Akşam eğitimine giden öğrenciler düşünülerek böyle bir uygulamaya karar verildi. Her çeşmeden 1000 kişilik çorba servisi yapılmaktadır. Çeşmelerden dönüşümlü olarak domates, mercimek ve ezogelin çorbaları akacak” dediler.
Üniversite öğrencileri, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için teşekkür ettiler. İzmit’te halen 7 ayrı noktada çorba çeşmesi bulunuyor ve ayda yaklaşık 28 bin kişi bu çeşmelerden ücretsiz çorba içiyor.