Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatında önemi ve önceliğini bilen biri olarak, “Önlem almak tedaviden daha kolaydır” dedi.
Kartepe Belediyesi personeline örnek olması için Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve başkan yardımcılarına, kişisel koruyucu donanımları İş Sağlığı ve Güvenliği Hafta etkinliği çerçevesinde belediyenin İş Güvenliği Uzmanı Gizem Coşan tarafından verildi.
Eğitimlerde söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İş kazalarında en önemli unsur sürekli eğitim ve denetimdir. Bunun bilinciyle tüm birimlerimizde kesintisiz bir süreç başlattık. Her şeyden önemli olan insan sağlığı için ben ve yardımcılarım da personelimize örnek olması için kişisel koruyucuları kullanılması gerekli yerlerde kullanıyoruz. Kazaya sebebiyet vermeyecek tedbirleri almak, tedavi olmaktan ve iyileşmeyi beklemekten daha kolaydır” dedi.
Sağlıklı ve güvenli bir çalışma çevresi sağlama ve sürdürme faaliyetlerinin ilk basamağını, sağlık ve güvenlik politikasının oluşturulması çalışmalarının oluşturduğunu belirten Kartepe Belediyesi İş Sağlığı Uzmanı Gizem Coşan, bu kapsamda kişisel koruyucu donanımların kullanımına dikkat çekti. İş sağlığı ve güvenliği yönünden, doğru ve tutarlı bir politika oluşturmanın yolu üst yönetim ile çalışanlar arasında tam bir işbirliği ve yardımlaşmanın sağlanmasından geçtiğini belirten Coşan, bu kapsamda başkan ve başkan yardımcılarına isimleri yazılı kişisel koruyu malzemelerini takdim etti.
Coşan, “Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü sağlıklı ve güvenlikli bir çalışma ortamına sahip olma hakkına herkesin saygı gösterdiği, hak, sorumluluk ve ödevlerin önleme prensibine öncelik verilerek açıkça tanımlandığı bir sistem içerisinde; devlet, işveren ve işçilerin sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmasında aktif olarak yer aldıkları bir anlayıştır. Bu anlayış çerçevesinde Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez ve başkan yardımcılarımız Zafer Arat, Murat Sabri Çakır, Bali Holat ve Mehmet Filiz örnek bir duruş sergileyerek belediye personelimizin iş güvenliğine özen göstermesine ve uygulanması konusunda hassasiyetlerini belli etmişlerdir” dedi.