Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Suudi Arabistan Ticaret Odaları Birliği tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Suudi Arabistan İş Formu’na katıldı.
Suudi Arabistan Ticaret Odaları Birliği Başkanı Abdurrahman El Zamil’in ev sahipliğinde yatırım, karşılıklı ticaret imkanları ve emlak konularının görüşüldüğü Türkiye-Suudi Arabistan İş Formu’na iki ülkeden çok sayıda iş adamı ve üst düzey yönetici katıldı. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın el ele vererek, ekonomik alanda yapacağı iş birliklerinin tüm bölgenin refahı ve huzuru adına önemli bir rol oynayacağının vurgulandığı forumu Suudi Arabistan Ticaret Odaları Birliği Başkanı Abdurrahman El Zamil ile birlikte takip eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de Arap iş adamları ile bir dizi görüşmelerde bulundu. Kartepe’yi Cidde ve Riyad Turizm Fuarlarında tanıtan Kartepe Belediyesi, turizm alanındaki çalışmalarının meyvesini Suudi Arabistan iş dünyasının toplantılarına da belediye başkanı düzeyinde davet edilerek alırken bu tür organizasyonlarda kurduğu bire bir temaslarla artırmaya devam ediyor.
Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Arapların cennetten bir köşe olarak tasvir ettikleri Kartepe’ye bakışını ve ilgisini artırmak adına katıldığı bu forum ile ilçenin daha güçlü marka değeri ve turizm ekonomisine sahip olması yönündeki çalışmalarına bir yenisini ekledi. Kartepe’de Arap yatırımcıların gayrimenkul yatırımında bulunabilmesi için izleyecekleri yol haritası konusunda da bilgiler aktaran Başkan Üzülmez, bu konuya ilgi duyan kişilerin belediye ile irtibata geçmelerini, iyi niyetli ve Kartepe’ye katma değer sağlayacak her girişime destek olmaya hazır olduklarını söyledi.