Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından valiliklerin il basın ve halkla ilişkiler müdürlerine verilen eğitimler sonrasında düzenlenen sertifika törenine katıldı.
Törene; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanısıra, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Cem Elçin ile Valiliklerin İl Basın ve Halkla İlşkiler Müdürleri katıldı.
Sertifika töreninde söz alan Hasan Basri Güzeloğlu konuşmalarında, “Kocaeli’nin güzel ilçesi Darıca’nın güzel beldesi Bayramoğlu’nda böylesi anlamlı ve güzel bir buluşmanın kapanışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Genel Müdür Vekilimizi böylesi anlamlı bir buluşmayı gerçekleştirdiği ve sizlerede katılımlarınızla emek verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasında basının önemine de değinen Vali Güzeloğu, “Basın Müdürlüklerimiz çok önemli misyonu illerde yerine getiren, kamuoyu ile ilişkileri belirleyen ve yönlendiren, gerekli her düzeyde Valiliklerde çoğu zaman kulağımız, çoğu zaman sesimiz, elimiz, kolumuz olan birimlerdir. Basının bir toplum için vazgeçilmezliği ve buna bağlı olarak önemi nekadar etkin ve gerekli olduğu gerçeği, aynı zamanda bir Valilik bünyesinde tüm kamu kurumları içinde aynı önem boyutunda temsil edilmesini zorunlu kılıyor. Modern iletişimin, karşılıklı etkileşimin ve buna bağlı bütün değişmelerin değiştiremediği bir tek şey sağlıklı ve doğru iletişimdir. Bunu yaptığınız zaman değer katacak ve değer kazanacaksınız. Bu çalışmalar ve buluşmalar umarın bunlara katkı sağlamıştır” ” diye konuştu.
Kocaeli’nin ülke ekonomisine verdiği katkının büyüklüğüden de bahseden Güzeloğlu, “Değerlemeye baktığımız zaman üretim ve imalatta dönüşümü Kocaeli’nin yapması gerekiyor. Bu noktada geçtiğimiz hafta Bilişim Vadisi dediğimiz Türkiye’nin Amerika’daki çok sık duyduğunuz Silikon Vadisi gibi, Yazılım Şehri gibi Türkiye’nin ilk bu anlamdaki dönüştürücüsü olan Bilişim Vadisinin temelini attık. İnşallah 2016 yılında oradaki üst yapıyıda bitiriyoruz. Kocaeli’nin bulunduğu havza yaklaşık 20 milyonluk nüfusu kapsıyor. Bu adanın üretiminin dönüşümünü buradan başlatarak yüksek teknolojiyi artık Türkiye’nin üretimine katmak ve bunuda Türkiye’ye yaymak istiyoruz. İnşallah bu hedefler ülkemiz ve hepimiz adına gerçekleşir. Çünkü bu hepimizin ortak zenginliği ve mutluluğu olacaktır” ifadelerini kullandı.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu konuşmasının ardından, valiliklerin il basın ve halkla ilişkiler müdürlerine sertifikalarını vererek, tebrik ettikten sonra sertifika alan çalışanlarla toplu fotoğraf çektirdi.