Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanmak üzere olan Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önüne modern bir yaya köprüsü inşa edecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, tamamlanma aşamasına gelen Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde yer alan eski yaya köprüsünün yerine, yürüyen merdivenli ve asansörlü modern bir yaya köprüsü inşa edilecek. Yaya köprüsünün yapımına yönelik ihaleye ise 4 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklif 6 milyon 889 bin 589 TL olurken en yüksek teklif ise 10 milyon 606 bin 257 TL olarak verildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen ihalenin sonucu komisyonun değerlendirmesinden sonra açıklanacağı öğrenildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, yeni Valilik Kompleksi’nin önüne D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayacak şekilde yapılacak köprünün inşasına, eski köprünün yıkılmasının ardından başlanılacak ve Valilik Kompleksi’ne yaya ulaşımını kolaylaştıracak. 42 Evler yönünden gelen vatandaşlar ile tren istasyonu durağı ve D-100 durağından inen vatandaşlar, yaya köprüsü vasıtasıyla karşıdan karşıya geçebilecek. 110 metre uzunluğunda, 4,5 metre genişliğinde yapılacak yaya köprüsünün yüksekliği 6 metre olacak. Üst geçitte engelliler ve yaşlılar için 5 asansör yer alacak. Yaya köprüsünde 2 yürüyen merdiven, 5 adet de normal merdiven bulunacak. Yaya köprüsünün çelik üst yapısı eğit gergin askılı olacak.