Körfez Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği destek her geçen gün artarak devam ederken başarılarda arka arkaya gelmeye devam ediyor.
Körfez Belediyesi Wushu takımı Antalya’da düzenlenen Gençler Wushu Sanda Türkiye Şampiyonasında 80 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Antalya’da yapılan ve bir hayli çekişmeli geçen Gençler Wushu Şampiyonasında Körfez Belediyesi elde ettiği büyük başarı ile spor kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekti. Körfez Belediyesi Wushu Takımından Muhammet Ertuğrul rakiplerini büyük bir farkla yenerek 80 kiloda şampiyon oldu. Alınan bu büyük başarı karşısında Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Muhammet Ertuğrul ve Antrenörü İlhan Koç’u makamında ağırlayarak tebrik etti.
Şampiyonu kapıda karşılayarak tebrik eden Başkan Baran, şampiyonanın nasıl geçtiğini sordu. Şampiyona hakkında Başkan Baran’a çeşitli bilgiler aktaran Muhammet Ertuğrul, “Yaşadığım onuru ve gururu kelimelerle anlatmak mümkün değil. İlçemizi en iyi şekilde temsil ettiğim için mutluyum. Bundan sonraki süreçte daha çok çalışarak Körfez’imizi ve ülkemizi temsil etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
Ülke sporuna önemli sporcular yetiştirerek adını sıkça duyuran Körfez Belediyesi, 23 Nisan’da düzenlenecek olan Wushu Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Antalya’da alınan büyük başarı ile dikkatleri üzerine çeken Körfez Belediyesi Wushu Takımı sporcusu Muhammet Ertuğrul, Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceği için mutlu olduğunu ifade etti.
Alınan büyük başarının sırrının azimli çalışmanın ve sürekliliğin sağlanmasının gerektiğini ifade eden Başkan Baran, “Körfez Belediyesi Uzakdoğu sporlarında bu temel üzerinde yürümeyi aksatmadan sürdürdü. Bununda en güzel meyvelerini alıyoruz. Başta takım hocaları ve tüm sporcularımızı kutluyorum. Elde edilen bu güzel sonucun, hem kulüp hem de ilçemizin temsili konusunda çok büyük katkısı olmuştur. Bütün bunlar azimle çalışmanın ve disiplinin mahsulüdür. Bu üstün performansla Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemiz adına yeni şampiyonluklar kazanacağınızdan hiç kuşkum yok” ifadelerini kullandı.