Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, Teknokent, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen ‘2. Öğrenci Proje Pazarı’nın ödül töreni gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Mühendeslik Fakültesi Halil Cin Konferans Salonu’ndaki törene Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış, Atiker AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK”
Törenin açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış, “Ülkemizin kalkınması ve sanayide öncü konuma gelmesi için iyi yetiştirilmiş mühendislere ihtiyacımız var. Mehendislik fakültelerinin ülke sanayisininin sorunları ile ilgilenen ve bu sorunlara çözüm üretebilen mühendisler yetiştirmeleri gerekiyor. Özellikle bilgi teknolojisinin tüm meslekleri yeniden biçimlendirdiği bir dönemde yaşamaktayız. Bu döneme ayak uydurmak ve Ar-Ge çalışmalarının doğru alanlara yönlendirilmesi adına üniversite-sanayi işbirliği büyük önem taşımaktadır. Bu proje pazarı etkinliğinin üniversite-sanayi arasında oluşturulcak işbirliklerine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu proje pazarına öğrencilerimiz 94 proje ile başvuruda bulundular. Etkinlikte sergilenen projeler değerli sanayicilerimiz tarafından da incelendi. Belki de bazı projelerimiz uygulamaya dönüşme fırsatı bulabilecek.” dedi.
ÖĞRENCİLERE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR HEDİYE EDİLDİ
Çevre, Enerji, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamalar tematik alanlarında ön değerlendirmeyi geçerek sergilenmeye hak kazanan 94 proje arasından 12 proje ödüle layık görüldü. ‘Bilgi ve İşlem Teknolojileri’ tematik alanında Yrd. Doç. Dr. Ömer Kaan Baykan’nın proje danışmanlığını yaptığı Elif Ezel’in, ‘İşitme Problemi Yaşayan İnsanlar İçin Görüntü Tabanlı Türk İşaret Dili Çevirme Sistemi’ adlı projesi birinci oldu. ‘Çevre’ tematik alanında Prof. Dr. Handan Kamış’ın proje danışmanlığını yaptığı Harun Örün’ün ‘Co3O4 Fotokatalizörünün Üretimi, Karakterizasyonu ve Fotokatalitik Proseste Uygulaması’ adlı projesiyle birinci oldu. ‘Enerji’ tematik alanında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çağlar’ın proje danışmanlığını yaptığı Erdoğan Özen, ‘Egzersiz Bisiklet Kullanımından Elektrik Enerjisi Üretme’ adlı projesiyle birinci oldu. ‘Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamalar’ tematik alanında ise Prof. Dr. Bülent Ekici’nin danışmanlığını yaptığı Hakan Dilbaz, İsa Öztürk ve Faruk Çelik‘in ‘Filament İmalatı’ adlı projeleri birinciliğe layık görüldü.
Ödül töreninde birincilere 17 inç dizüstü bilgiyasar, ikincilere 15 inç dizüstü bilgisayar, üçüncülere 11 inç dizüstü bilgisayar hediye edilirken proje danışmanı öğretim üyelerine ise mini tablet hediye edildi. Öğrenciler ve proje danışmanları ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı.