AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaptığı değerlendirme toplantısında istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya, "Elbette biz seçilmiş bir teşkilatız. Ciddiye almamız gereken noktaları da biliriz" diyerek cevap verdi.
AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen değerlendirme toplantısına AK Parti İl Başkanı Musa Arat ile birlikte merkez ilçe başkanları, il yürütme kurulu üyeleri ve teşkilat mensuplarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.
Yaklaşık 13 yıldır iktidarda bulunan partilerinin artık mecliste çoğunluğu oluşturamayacak bir sayı elde ettiğini ve bugünden itibaren meclisin ve Türkiye’nin koalisyonla yönetilecek bir durumda olduğunu belirten AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, "Ülkemize ve Konya’mıza hizmet eden AK Parti artık yüzde 41 civarında bir oy oranına ulaşmış yine birinci parti olarak çıkmış ama 258 milletvekili çıkarabilmiştir. Biz bu sonucun oluşmasında irade kullanan halkımızın göstermiş olduğu iradeye saygı duyacağız. Çünkü inanıyoruz ki, demokratik rejimin ana unsuru olan halk iradesi yine 7 Haziran’da bu şekilde tecelli etti. Hem saygı duyuyoruz hem de yeni oluşan bu düzen içerisinde biz 2011 seçimine göre geriye giden yaklaşık 9 puan civarındaki oy erimesini, 3 milyona yakın bir oy kaybını bundan sonraki süreçte sebeplerini arayacağız" diye konuştu.
“ÜLKEYİ KAOSA GÖTÜRECEK SİYASET TARZIMIZ OLMADI”
AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana hep sorumluluk almış bir parti olduğuna dikkat çeken Arat, "Her ne kadar bu zamana kadar biz çoğunlukla iktidarda olsak da bundan sonra meclis aritmetiğinin oluşturmuş olduğu yeni durum gereği hangi konumda olursak olalım yine sorumluluk duygusuyla, hükümette olacaksak, hükümette olmayacaksak muhalefette aynı sorumluluk duygusuyla hareket etmeye devam edeceğiz. Ülkeyi ve milleti kaosa götürecek, zor durumda bırakacak, krizlere götürecek siyaset tarzı bizde oluşmadı, bundan sonra da oluşmayacaktır. Biz hep milletimizin ve ülkemizin çıkarlarını gözettik. Bundan sonra da bu sorumluluk duygusuyla milletimize ve ülkemize siyaset alanında hangi konumda olursak olalım siyasetin getirmiş olduğu tavrı sergilemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
“GELDİĞİMİZ NOKTA ARZU EDİLEN BİR NOKTA DEĞİL”
Başkan Arat, parti olarak geldikleri noktanın kendileri için amaçlanan ve arzu edilen bir nokta olmadığını ifade ederek, "Ancak AK Parti hala Türkiye’nin yüzde 41’inin oyunu almış birinci partisidir. Bunun önemsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ama AK Parti seçimin kesinlikle kaybedeni değildir. Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakıldığı zaman yüzde 40’ın üzerinde oy alan çok nadir parti ve dönemler olmuştur ama AK Parti hamdolsun 2015 seçimlerinde yüzde 41 oy almıştır. Bunun algısının bu oran üzerine oturması gerektiğini düşünüyoruz. Konya bir Başbakan şehridir. Teşkilatlar olarak bu zamana kadar sayın Başbakanımızın arkasında nasıl durmuşsak bundan sonra da üstümüze düşeni fazlasıyla yaparak Başbakanımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.
"ALGI OPERASYONU OLUŞTURMAYA ÇALIŞANLARIN SÖYLEMLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUZ"
Parti olarak öz eleştiri yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini kaydeden Arat, bir gazetecinin ’istifa edecek misiniz?’ sorusuna da cevap verdi. Arat, "Ben 2004’ten bu yana AK Parti bünyesindeyim. 2010 itibaren başkan yardımcısı olarak çalıştım şimdi de il başkanıyım. Bu zamana kadar AK Parti’de çok fazla il başkanı oldu her nedense bu il başkanlarının hiç birisi kamuoyu nezdinde kabul görmedi. Hepsi başarısızdı herhalde. Ama Konya üretmiş olduğu değerleri bana göre biraz daha yüceltmeye çalışmalı. Bu benim burada olmamı gerektirir mi gerektirmez mi? Elbette biz seçilmiş bir teşkilatız. Ciddiye almamız gereken noktaları da biliriz. Eleştiriye açığız. Bu teşkilattan geçen insanlar var dışarıda kalan insanlar var. Ve karşımızda algı operasyonu oluşturmaya çalışan bir de grup var. Şu anda o grup parti teşkilatımız üzerinden daha farklı noktalara dönük bir algı operasyonu oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu biliyoruz ve o söylemleri ciddiye bile almıyoruz" ifadelerini kullandı.