AK Parti Konya Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta, seçim çalışmaları kapsamında Konya’nın Derbent ilçesini ziyaret etti.
Usta, beraberindeki Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ve partililerle birlikte ilçe merkezinde vatandaşlarla buluştu. Kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden ve Kültür Etkinlikleri Salonu’nda da Derbentli partili kadınlarla bir araya gelen Usta, vatandaşlara hitap ederek, taleplerini dinledi. İlçe merkezindeki bir düğüne de katılan Usta, burada gelinlik giyen küçük çocuklarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.
Kahvehanede vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, dertlerinin makam ve mevki olmadığını belirten Usta, "Derdimiz Ankara’ya gidip mecliste oturmak değil. Bizim derdimiz Başbakanımızın aynen söylediği gibi adaletli davranarak doğru bildiğimiz işi doğru dürüst yaparak öncelikle Konya için, daha da küçük bakarsak Derbent için, Sağlık için bu bölgedeki tüm ilçelerimiz, mahallelerimiz için, Konya için ve Türkiye için çalışmak olacak" dedi.
Bu çalışmaları yapabilmek için dua ve desteğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Usta, "Rabbim mahcup etmesin, bizleri yolundan ayırmasın, o yüzden hep biz halkımızla birlikte iç içe olalım. Varsa yapılması gereken bir şey sizlerden bunları öğrenelim, bilelim. Biz sizlerin vekiliyiz, bunu unutmamanız lazım. Asıl olan sizlersiniz. Biz vekil olarak gidiyoruz, vazifemiz sizlerin sorunlarını, sıkıntılarını alıp vekil olarak oraya taşıyıp bunları çözmek. Bu vazifenin bilincindeyiz. Bu arada, buranın sorumluluğu iki kat neden derseniz, bir Konyalı Başbakanımız var onun için birlik ve beraberlik olmak zorundayız. Burada parti ayrımı yapmak durumunda değiliz. Çünkü bir tane Konyalı Başbakanımız var. Ankara’dan, İstanbul’dan bir Başbakan yok. Onların böyle bir sorumluluğu yok. Konya evladına sahip çıkmak durumunda. Diğeri de, ben bu bölgenin milletvekiliyim. Sizlere hizmet edebilmek için bana da destek olmanızı istiyorum. Şu anda birlik beraberliğin en önemli olduğu noktadayız. Biliyorsunuz Türkiye’ye karşı açılmış bir savaş durumundayız, yani bir tarafta ülkenin daha iyi gelişmesini, güçlenmesini, daha iyi hizmetlerin yapılmasını isteyen bir güç var, öbür tarafta da bunları engellemeye çalışan bir güç var. Bu seçim bunun seçimi” diye konuştu.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, bu seçimlerin hem Derbent’in hem ilçenin mahallelerinin hem de Konya’nın, Türkiye’nin ve dünyadaki Müslümanların ihya olmasına katkıda bulunacağını söyledi. Dünyanın birçok yerindeki mazlum Müslümanların gözünün şu anda Türkiye’deki seçimlere çevrilmiş durumda olduğunu vurgulayan Acar, “Bizden daha fazla ilgiyle 7 Haziran seçimlerini takip ediyorlar ve dua ediyorlar. Yani bu, hem manevi hem de maddi açıdan önemli bir seçim. Derbent’te Allah’a şükür hiçbir CHP’li, MHP’li ve diğer partili gruplardan Başbakanımıza destek verelim dediğimizde itiraz eden olmadı. Bunu meydanda kesinlikle konuşan ve iddia eden kimse yok. Biz de Derbent’imizi, mahallelerini, Konya’mızı ve ülkemizi seviyorsak, hep birlikte Konyalı Başbakanımıza destek vermekten başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.