Konya’nın İlçe Akşehir Belediyesi, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Konseri düzenledi.
Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Türk Halk Müziği Kulübü tarafından verilen konserin yönetmenliği Akşehirli Erhan Bozkurt yaptı.
Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Turab Türküleri’ isimli konsere Akşehir Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, bazı kurum ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilgi gösterilen konserde, koro ve solo performanslarla Anadolu’nun çeşitli yörelerinden birbirinden güzel halk müziği örnekleri izleyicilerle buluştu.
Konser bitiminde izleyenlerin ayakta alkışladığı koro ve saz ekibini tebrik eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, aynı ekibi bir daha Akşehir’de görmek istediklerini belirterek bir daha ki programda Akşehir Türküleri’nin de repertuarda yer almasını dilediklerini belirtti. Başkan Akkaya, Koro Şefi Erhan Bozkurt’a ve Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Murat Biçer’e Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati ile plaket verirken, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Murat Biçer’de Başkan Akkaya’ya bir plaket takdim etti.