Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sancak Mahallesi’nde bulunan Osman Gazi İlkokulu’nu ziyaret etti.
İlkokul 2.sınıf öğrencilerinin derslerine giren Başkan Altay, spor okulları ve Sancak Yüzme Havuzu hakkında bilgiler erdi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Altay’a ziyareti sırasında Sancak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kavas’ta eşlik etti.
Selçuklu Belediyesi olarak her yaştan hemşehrilerimizin spor yapabilmesi için büyük gayret gösteriyoruz diyen Başkan Altay, “Belediyemize ait 10 spor salonunda çocuklarımız sporla tanışıyor, mahalle parklarımızda aileler spor yapıyor. 3 bin 500 lisanslı sporcumuz şehrimizi ve ülkemizi temsil ediyor. Yıl boyunca süren spor okullarımızdan 10 bine yakın çocuğumuz yararlanıyor ve hak ettikleri ortamlarda kendilerini geliştiriyorlar” dedi. Spor okullarından ve tesislerden öğrencilerin yararlanmasını isteyen Başkan Altay, “Futboldan basketbola, karateden cimnastiğe toplam 14 branşta Türk sporuna katkı sağlıyoruz. Çocuklarımız servisler aracılığıyla evlerinden alınarak spor tesislerine getiriliyor. Modern tesislerde kendilerini geliştirme imkanı bulan çocuklarımız, kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak boş zamanlarını sporla geçiriyorlar” diye konuştu.
Sancak Yüzme Havuzu hakkında öğrencileri bilgilendiren Başkan Altay, “Belediyemiz tarafından ilçeye kazandırılan modern tesislerden biride Sancak Yüzme Havuzu. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, fitness salonlarının yanı sıra sizler için planlanan çocuk antreman salonları ve yaz aylarında yaz spor okulları tarafından kullanılmak üzere açık bir yüzme havuzu bulunuyor. Hem Sancak Yüzme Havuzu’ndan hem de faaliyet gösterdiğimiz diğer tesis ve branşlardan yararlanmanızı istiyoruz. Selçuklu’ nun hemen hemen her bölgesine kazandırdığımız spor alanlarına ve yıl boyu süren spor okullarımızda istediğiniz branşta kendinizi geliştirmeniz için sizleri davet ediyorum” şeklinde konuştu.