Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kadınların ekonomik alanda daha aktif olmaları, kültürel ve sosyal hayata katkı sağlamalarına öncülük edebilmek amacıyla kurulan “Bacıyan-ı Meram” adlı kadın girişimcilik kooperatifine üye kayıtları 13 Mart’ta sona eriyor.
Dezavantajlı grup olan ev hanımlarını istihdama ve ekonomiye katmak için Meramlı kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projeler üretmeyi amaçlayan kooperatife 500’ün üzerinde başvuru oldu. Önümüzdeki hafta içinde yapılacak mülakat sonucunda çalışma grupları belirlenecek.
Adını Selçuklular dönemindeki Ahilik teşkilatından alan Bacıyan-ı Meram Kooperatifi’ne üyelik başvurusunun Cuma günü tamamlanacağını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Hedef kitlemiz ev hanımlarıdır. Kooperatifimizi kamuoyuyla paylaştıktan sonra çok olumlu tepkiler aldık. Yarın kayıtları tamamladıktan sonra mülakatlar yapılacak ve komisyon tarafından çalışma grupları belirlenmiş olacak. Kooperatif üyesi kadınların bir kısmı tahsis ettiğimiz merkezde çalışırken bir kısmı da evde üretim yapacak. Öncelikli olarak mefruşat, gıda ve el sanatları branşlarında hizmet verilecek” dedi.
Başkan Toru, belediyenin resmi internet sitesi (www.meram.bel.tr) üzerinden ya da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bizzat başvurularak kayıtların alınabileceğini hatırlattı. Kooperatife kayıtlar 13 Mart Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.