Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebeti etkinlikleri kapsamında Çanakkale gezisine gönderilen başarılı öğrencileri, velileriyle birlikte uğurlayarak Çanakkale’ye yolcu etti.
Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu önündeki uğurlamaya Başkan Akkaya’nın yanı sıra Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, öğretmenler ve veliler katıldı.
Akşehir İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 45 öğrenci, Akşehir Nasreddin Hoca Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 45 öğrenci olmak üzere toplam 90 başarılı öğrenci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Akşehir Belediyesi tarafından Çanakkale gezisine gönderildi.
Otobüste yola çıkmak üzere olan öğrencilere hayırlı yolculuklar dileyen Başkan Akkaya, “Bizim tarih yazdığımız bir kente ve alana gidiyorsunuz. Oraları her Türk gencinin ve çocuğunun görmesi lazım. O ecdadımızın bu vatan mirasını bizlere nasıl bıraktığını, kanı canı pahasına, metrekareye 6 bin merminin düştüğü mücadelelerden sonra bu vatanı bizlere bıraktığını hepimizin idrak etmesi lazım. Buraları ziyaret ettikten sonra gelip kardeşlik, barış, dayanışma ruhu içerisinde memleketimizin istikbale doğru daha emin adımlarla yürümesi ve gelişmesi için bütün gayreti göstermemiz lazım. Şimdiye kadar 9 otobüs gönderdik ve bundan sonrada göndermeye devam edeceğiz. Oraları gezerken sade bir turistik seyahat şeklinde değil, az önce bahsettiğim konulara dikkat ederek gezerseniz kanaatimce çok faydalanacaksınız. Beni çok etkiledi inşallah sizlerde o manevi havayı ve ruhu hissedeceksiniz. Oradaki ecdadımıza şehitlerimize selam götürün bizlerden. İnşallah sağlıcakla gidin, sağlıcakla dönün, hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.
Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlü işbirliği ile bugüne kadar çeşitli okullardan ve meslek yüksek okulundan toplam 450 başarılı öğrenciyi 10 otobüsle Çanakkale gezisine gönderdi. Başkan Akkaya başarılı öğrencilere yönelik yapılan bu tür gezi ve faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.